Δεκαπέντε νεκροί στη Συρία από βομβαρδισμούς στη Δαμασκό

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου, από βομβαρδισμούς στη Δαμασκό, εκ των οποίων έξι στο κέντρο της πόλης, κατά την τρίτη ημέρα του εορτασμού του Ραμαζανιού.

«Οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει από το πρωί σήμερα στο Καμπούν», όπως μεταδίδουν τα συριακά δίκτυα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλος φέρεται πως είναι και ο αριθμός των τραυματιών.

Εδώ και μήνες οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους αντάρτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στα προάστια της πρωτεύουσας, χωρίς να το έχουν κατορθώσει έως

σήμερα. Από την πλευρά τους, οι στασιαστές βάλλουν αδιακρίτως με όλμους κατά της πρωτεύουσας, ενώ οι ισλαμιστές μαχητές έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα μέσα στη Δαμασκό.

Πιο βόρεια, τρεις στρατιώτες, τέσσερις αντάρτες και τέσσερις πολίτες βρήκαν τον θάνατο στην αλαουιτική κοινότητα Κουμάιρι, στην επαρχία της Χομς, κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις των στασιαστών, προσέθεσε το Παρατηρητήριο.

Στα νότια, από βομβιστική επίθεση καταστράφηκε η τράπεζα αίματος στο γενικό νοσοκομείο της Ντεράα, η οποία ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα