Δείτε το βίντεο και υπολογίστε την ευφυΐα σας…!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη βοήθεια ενός βίντεο επιστήμονες μπόρεσαν να προβλέψουν την ευφυΐα μιας ομάδας ανθρώπων, στο πλαίσιο μελέτης. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Rochester πρόβαλαν ένα βίντεο σε 53 ανθρώπους. Έπειτα τους υπέβαλαν σε ένα «παραδοσιακό», πλήρες τεστ μέτρησης του IQ.

Το βίντεο επρόκειτο για ένα σύντομο οπτικό τεστ με γραμμές διαφορετικού μεγέθους. Η πρώτη ερώτηση είναι αν παρατηρούμε την κίνηση των γραμμών. Έπειτα, ακολουθεί η ερώτηση για την κατεύθυνση

προς την οποία κινούνται οι γραμμές στην οθόνη. «Πιθανότατα, παρατηρήσατε πως κινούνταν προς τα δεξιά», διαβάζουμε. Στην επόμενη οθόνη που εμφανίζεται, οι γραμμές είναι μεγαλύτερες και το μήνυμα που ακολουθεί μας ρωτάει «εάν αντιληφθήκαμε ότι αυτή τη φορά οι γραμμές κινούνταν προς τα αριστερά».

«Προσπαθήστε να καταλάβετε τις κατευθύνσεις των γραμμών», μας καλεί το βίντεο στη συνέχεια, ενημερώνοντάς μας ότι οι γραμμές «θα έρθουν γρήγορα, οπότε να είμαστε έτοιμοι».

Αλλεπάλληλες εικόνες με γραμμές προβάλλονται στην οθόνη, ενώ το μέγεθός τους μεταβάλλεται. Τελικά, τίθεται η ερώτηση εάν είναι ευκολότερο να καταλάβουμε την κατεύθυνση κίνηση όταν βλέπουμε γραμμές που βρίσκονται σε μεγάλο ή μικρό πλαίσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα