Δεύτερη χώρα η Κίνα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Σε δεύτερη χώρα με τους περισσότερους εκατομμυριούχους έχει εξελιχθεί η Κίνα σύμφωνα με έκθεση των Wealth-X και UBS, ενώ στην πρώτη θέση παρμένουν οι ΗΠΑ.

Κατά την «απογραφή των δισεκατομμυριούχων 2013» η Κίνα σήμερα έχει 157 ανθρώπους που έχουν στα ταμεία τους πάνω από ένα δισ, με το συνολικό ποσό των περιουσιών τους να φτάνει τα 384 δισ. δολάρια.

Αντικατοπτρίζοντας την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας τα τελευταία χρόνια,

σχεδόν το σύνολο των δισεκατομμυριούχων είναι αυτοδημιούργητοι, ενώ μόλις ένας στους δέκα έχει κληρονομήσει τον πλούτο που πλέον έχει. Μάλιστα οι σούπερ-πλούσιοι Κινέζοι είναι σχετικά νέοι σε ηλικία, καθώς έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 53 έτη, εννέα χρόνια κάτω από τον μέσο όρο.

Επιπλέον, ο νέος σούπερ-πλούσιοι είναι επίσης σχετικά νέος. Δισεκατομμυριούχοι της Κίνας έχουν μέσο όρο ηλικίας 53 – εννιά χρόνια μικρότερή τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Την ώρα που οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν πως η νέα αυτή τάξη των Κινέζων σύντομα θα νιώσει το «τσίμπημα» της επιβράδυνσης της οικονομίας. Ενδεικτική είναι η έκθεση «Hurun Wealth Report 2013», σύμφωνα με την οποία ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται ο πλούτος στην Κίνα έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.

The post Δεύτερη χώρα η Κίνα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα