«Δε γνώριζαμε τίποτα» ισχυρίζονται οι αδερφοί του Ariel Castro

Μιλώντας για πρώτη φορά στο CNN, oι αδερφοί του αρρωστημένου απαγωγέα Ariel Castro, που κρατούσε εγκλωβισμένες τρεις γυναίκες στο σπίτι του στο Cleverland των Ηνωμένων Πολιτειών για μία δεκαετία, υποστήριξαν πως αν γνώριζαν ότι ο αδερφός έκανε κάτι τέτοιο θα τον είχαν καταγγείλει.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο Ariel Castro είχε απαγάγει τις τρεις γυναίκες, τις είχε βιάσει κατ’ επανάληψη και είχε αφήσει έγκυο μία από αυτές.

Στην

συνέντευξη τους οι αδερφοί αναφέρουν πως μετά την φυλακή, όπου παρέμειναν για λίγες ημέρες λόγω έλλειψης στοιχείων που να τους συνδέουν με το έγκλημα, δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα, διάρρηξη στο σπίτι του ενός εκ των δύο ακόμα και βανδαλισμούς.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκαν από τον δημοσιογράφο του CNN για το αν πιστεύουν ότι ο κόσμος θα τους θεωρεί πάντα ύποπτους, εκείνοι απάντησαν ομόφωνα «ναι». Ο Onil Castro δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι που με γνωρίζουν εκεί έξω, ξέρουν ποιος είμαι πραγματικά κι ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Ποτέ, πριν τη φυλακή, δεν είχα εχθρούς και οι φίλοι μου μόλις έμαθαν γι’ αυτό σοκαρίστηκαν πραγματικά».

Ο Pedro Castro, ο άλλος αδερφός, δηλώνει στον δημοσιογράφο ότι «ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Αν γνώριζα πως ο αδερφός μου έκανε αυτό το πράγμα, τότε θα καλούσα αμέσως τις αστυνομικές αρχές. Βέβαια, το γεγονός αυτό πρόκειται να με στιγματίσει για πάντα και η γνώμη του κόσμου θα είναι εντελώς διαφορετική πια».

Τα δύο αδέρφια βέβαια παραδέχθηκαν πως στο σπίτι επικρατούσε μία περίεργη ατμόσφαιρα, ενώ ένας γείτονας υποστηρίζει πως όταν βρέθηκε στο σπίτι τους άκουσε περίεργους θορύβους από το πάνω πάτωμα. Ο ίδιος γείτονας μάλιστα ισχυρίστηκε πως είδε ένα μικρό κοριτσάκι το οποίο δεν είχε δει ποτέ ξανά, και ο Castro υποστήριξε πως είναι η εγγονή του.

Αυτό βέβαια που κίνησε την υποψία του γείτονα είναι ότι πάντα έπρεπε να ενημερώνει τον Castro για τις συναντήσεις τους, καθώς δεν δεχόταν να ανοίγει την πόρτα αν πρώτα δεν είχε ενημερωθεί, ενώ μετά την γνωστοποίηση του γεγονότος, ο γείτονας και φίλος του τον αποκάλεσε «δαίμονα».

Οι ταλαιπωρημένες γυναίκες εντοπίστηκαν στις 6 Μαϊου, αφού η μία κατάφερε να δραπετεύσει και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα