Δε θέλουν το ευρώ οι Γερμανοί

Σε αντίθεση με τους Γάλλους, η  πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί ότι η ατομική τους κατάσταση θα ήταν καλύτερη χωρίς το ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα.

Το 65% των Γερμανών θεωρεί ότι ατομικά θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση εάν η χώρα τους είχε διατηρήσει το γερμανικό μάρκο, αντί να υιοθετήσει το ευρώ. Μόνο το 36% των Γάλλων θεωρεί ότι θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση με το γαλλικό φράγκο, σύμφωνα με την έρνευνα που πραγματοποιήθηκε από το γερμανικό ίδρυμα Bertelsmann.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου,  το 49% των Γερμανών θεωρεί ότι

θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση ατομικά, εάν δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Ενωση, έναντι 34% των Γάλλων. Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 28% των Πολωνών θεωρεί ότι θα ήταν σε καλύτερη ατομική κατάσταση χωρίς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σχετικά με τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, το 37% των Γερμανών θεωρεί ότι θα ήταν μάλλον περισσότερες, έναντι 35% των Γάλλων και 24% των Πολωνών.

Ωστόσο, το 69% των Γερμανών θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί υπόδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο, έναντι του 56% των Γάλλων και του 59% των Πολωνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα