Δανία: Η πιο ευτυχισμένη χώρα παρά τους υψηλότερους φόρους στον κόσμο

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες, στην κορυφή της οποίας είναι η Δανία. Στην έκθεση περιλαμβάνονται 156 χώρες.

Μάθε το μυστικό της ευτυχίας των Δανών

Τα πρώτα πέντε κράτη είναι στην Ευρώπη και κατά κύριο λόγο στον Βορρά: Δανία, Νορβηγία, Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία.

Την πρωτιά της Δανίας έσπευσε να εξηγήσει το Ινστιτούτο Ευτυχίας. «Υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στους κόλπους της κοινωνίας. Δεν είναι απλώς μία εμπιστοσύνη μεταξύ φίλων και οικογενειών, αλλά και μεταξύ αγνώστων» δήλωσε ο διευθυντής του

Ινστιτούτου Ευτυχίας. Η ασφάλεια είναι ένα ακόμη στοιχείο που συμβάλει στη χαρά των πολιτών. Οι άνεργοι λαμβάνουν επιδόματα και οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία. Ο τρίτος παράγοντας είναι ο πλούτος. Παίζει επίσης πολύ σημαντικό λόγο.Όταν δεν έχεις χρήματα είσαι σε ένα βαθμό δυστυχισμένος. Η Δανία δεν είναι βέβαια η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Τα πάμε όμως αρκετά καλά»

Οι πέντε πιο χαρούμενες χώρες στον κόσμο έχουν και την καλύτερη αναλογία εργασίας και ετήσιας μισθοδοσίας, και έχουν τους υψηλότερους στον κόσμο φόρους. Ιδιαίτερα στη Σουηδία και τη Δανία.

Ένα άλλο στοιχείο της ευτυχίας είναι η δουλειά. Οι δείκτες της ανεργίας στη Δανία είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

Ακόμη, η Δανία και και οι Σκανδιναβοί γείτονές της συστηματικά παρουσιάζουν τα λιγότερα φαινόμενα διαφθοράς.

«Στο παρελθόν ένας Βρετανός πρεσβευτής στη Δανία είχε γράψει ένα βιβλίο για τη φυλή μας. Σε αυτό αναφέρει ότι η Δανία είναι σχεδόν μία φυλή. Μικρή, κλειστή, με τους πολίτες να έχουν επαφή με τους συνανθρώπους τους» δήλωσε ο Πέτερ Γκούντελαχ, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Ωστόσο, η ένταξη σε μία τέτοια φυλή δεν είναι πάντα εύκολη, ενώ η μεταναστευτική πολιτική της Δανίας είναι η αυστηρότερη στην Ευρώπη. Πολλοί κατηγορούν τη χώρα, ότι δεν είναι φιλόξενη και την χαρακτηρίζουν ακόμη και ξενοφοβική.

Το χιούμορ, η κοινωνική ισότητα, οι υψηλοί φόροι και τα ποδήλατα είναι μαζί με τη γοργόνα της Κοπεγχάγης, μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Δανίας.

Τα Ηνωμένα Έθνη, με αφορμή το σκανδιναβικό μοντέλο, προτρέπει τις χώρες να ακούν τους πολίτες τους που υποφέρουν από την παγκόσμια οικονομική κρίση των τελευταίων πέντε ετών.

The post Δανία: Η πιο ευτυχισμένη χώρα παρά τους υψηλότερους φόρους στον κόσμο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα