Δ. Αβραμόπουλος: Οι αγορές δανείζουν στους ισχυρούς, όχι στους φουκαριάρηδες

Την δική του απάντηση στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, μετά την έξοδο της στις αγορές, από την αντιπολίτευση έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του και κατά του βουλευτή Δ. Παπαδημούλη για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κουρέματος του χρέους.

Ο ΥΕΘΑ μιλώντας στην Βουλή

υποστήριξε πως για κάθε χώρα οι αγορές των ομολόγων από τις χρηματαγορές, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της και για τις δυνατότητές της. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε πως αυτοί που αναζητούν την χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές είναι οι ισχυροί, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά “για τους παρίες, δηλαδή για τους φουκαριάρηδες κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον”.Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως με την έξοδο στις αγορές η Ελλάδα σταματάει να είναι η χλεύη του κάθε τυχοδιώκτη και αποδεικνύει πως τα ομόλογα της έχουν αξία και παρότι δεν κερδήθηκε ακόμη ο πόλεμος, κερδήθηκε μια σημαντική μάχη.

Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη ο Δ. Αβραμαπόπουλος είπε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για “κούρεμα” συνεπάγεται περικοπές, μισθών και συντάξεων, για τις οποίες όπως είπε η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν.

Μάλιστα απο την ομιλία του Δ. Αβραμόπουλου δεν έλειψαν και οι αναφορές στην Αλβανία του Χότζα και την Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Και αυτό γιατί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού θύμησε πως οι ΗΠΑ είναι απο τις πλέον χρεωμένες χώρες ανέφερε πως παραδείγματα χωρών που δε προσέφυγαν στις αγορές ηταν “η Ρουμανία του Τσαουσέσκου και η Αλβανία του Χότζα”, για τις οποίες ο Δ. Αβραμόπουλος είπε προς τον κ. Παπαδημούλη πως “ούτε εσείς, ούτε εμείς, ούτε κανένας άλλος σε αυτή την αίθουσα δεν θα οραματιζόταν να γίνει μια μέρα η Ελλάδα η Αλβανία του τότε και η Ρουμανία του τότε”.

Κώστας Αττίας

The post Δ. Αβραμόπουλος: Οι αγορές δανείζουν στους ισχυρούς, όχι στους φουκαριάρηδες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα