Χριστοφιλοπούλου: Απολύσεις και εθελούσιες αποχωρήσεις η συμφωνία με την τρόικα

15.000 προσλήψεις για 15.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο

Απολύσεις και εθελούσιες αποχωρήσεις περιλαμβάνει η συμφωνία με τη τρόικα, σύμφωνα με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου διευκρίνισε ότι οι εθελούσιες αποχωρήσεις δεν θα έχουν σχέση με με τις «χρυσές» εθελούσιες εξόδους του παρελθόντος, τις οποίες το ελληνικό δημόσιο και οι φορολογούμενοι πλήρωναν πολλαπλά».

«Για κάθε μια από τις 15.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο, θα υπάρχουν και

15.000 προσλήψεις. Περίπου 11.000 νέοι άνθρωποι, διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν περάσει από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν, κατά προτεραιότητα, σε θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις επανατοποθετήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχουν ψηφιστεί συγχωνεύσεις φορέων αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διοικητικό επίπεδο οι αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών τους. Πρέπει να σταματήσουμε να πατάμε σε δυο βάρκες. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να συμβάλει στη διοικητική διαδικασία και να έχει γνώμη, όμως η αξιολόγηση γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι «Πολλά υπουργεία βρίσκονται στην τελική φάση της αξιολόγησης των φορέων τους, σχετικά με το αν επιτελούν αποτελεσματικά τον σκοπό τους και αν αυτός ο σκοπός συνεχίζει να υφίσταται, διότι υπάρχουν και οργανισμοί- φαντάσματα».

The post Χριστοφιλοπούλου: Απολύσεις και εθελούσιες αποχωρήσεις η συμφωνία με την τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα