Χριστοδουλάκης: Δεν έβρισα ποτέ τη Γιάννα

«Εγώ δεν την έβρισα ποτέ, ούτε το συνηθίζω με κανένα. Προτιμώ τα επιχειρήματα. Δεν είχα κανένα λόγο άλλωστε να τη βρίσω, αλλά ούτε και να την κολακεύω, όπως δουλικά έκαναν τόσοι άλλοι. Προφανώς η κυρία θα ήθελε να χρησιμοποιεί τον υπουργό Οικονομικών ως ταμία για να δίνει εντολές επιταγών και να τον διατάζει. Αλλά εγώ ταμίας του Ρογκ δεν έγινα ποτέ, ήμουν ο υπουργός Οικονομικών», απαντά ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, φανερά ενοχλημένος με όσα γράφει για τον ίδιο η Γιάννα Αγγελοπούλου στο βιβλίο της «Το ελληνικό μου δράμα» .

«Είναι

απόλυτο ψέμα. Ποτέ δεν αποκάλεσα την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου «πλούσια βρώμα» ούτε «rich bitch», όπως το λέει στα αγγλικά. Και είναι ντροπή που για να προσελκύσει κανείς τη δημόσια προσοχή καταφεύγει σε τέτοιου είδους συκοφαντίες», επισημαίνει μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, αναφορικά με το απόσπασμα του βιβλίου, σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος Χριστοδουλάκης την εξύβρισε, αποκαλώντας την «πλούσια μέγαιρα (rich bitch)», σε διάλογο που είχε με τον Κώστα Σημίτη, για το θέμα της χρηματοδότησης του Ζαππείου.

«Πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ωφέλησαν τη χώρα αλλά στοίχισαν περίπου 7 δισ. ευρώ. Θα μπορούσαν να γίνουν και με 5 δισ. ευρώ αν πολλές εγκαταστάσεις νοικιάζονταν ως λυόμενες αντί να τις αγοράζουν καινούργιες», συνεχίζει ο κ. Χριστοδουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι τα χρήματα που διατέθηκαν για τις ανάγκες των Αγώνων «θα μπορούσαν να ήταν αισθητά λιγότερα», γι’ αυτό και εκείνος, γνωρίζοντας τις επείγουσες ανάγκες, έκοβε τα κονδύλια που θεωρούσε περιττές δαπάνες.

«Χίλιες φορές προτιμούσα να αυξάνω τα ΕΚΑΣ παρά να αγοράζω χαλιά και μάρμαρα για τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών. Αν κάποιοι στεναχωρήθηκαν, δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι», σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα