Χριστιανικό προάστιο της Δαμασκού χτύπησαν οι αντάρτες

Θάνατοι και τραυματισμοί αμάχων ήταν το τραγικό αποτέλεσμα έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην είσοδο του Τζαραμάνα, ενός φιλοκαθεστωτικού προαστίου της Δαμασκού όπου ζουν κυρίως χριστιανοί, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον αριθμό των νεκρών και των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «τρομοκράτες» (όπως αποκαλεί το καθεστώς τους αντάρτες) και σημειώθηκε στην είσοδο του Τζαραμάνα από την πλευρά της Μλέχα, μιας γειτονικής τοποθεσίας που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Το

Τζαραμάνα, ένα νοτιοανατολικό προάστιο της Δαμασκού στο οποίο κατοικούν επίσης Δρούζοι, είχε συγκλονισθεί στις 6 Αυγούστου από μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 07:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ένα οδόφραγμα του στρατού ανάμεσα στη Μλέχα και το Τζαραμάνα. Ωστόσο, η μη κυβερνητική οργάνωση δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει έναν απολογισμό.

«Ήταν μια ισχυρή έκρηξη, οι τοίχοι του σπιτιού τραντάχθηκαν», είπε ένας κάτοικος του Τζαραμάνα.

Μετά την επίθεση, μάχες ξέσπασαν στην περιφέρεια του Τζαραμάνα και βλήματα όλμου εκτοξεύτηκαν από την πλευρά των ανταρτών προς το κέντρο του προαστίου.

The post Χριστιανικό προάστιο της Δαμασκού χτύπησαν οι αντάρτες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα