Χρήμα καθ’ οδόν και για την Ελλάδα

Τα 30-35 δις ευρώ ετησίως αναμένεται να φτάσουν τα έσοδα από το φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές που πρόκειται να εφαρμόσουν 11 κράτη-μέλη της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην παρουσίαση της σχετικής πρότασης οδηγίας.

Το μέτρο αυτό προβλέπει τη φορολόγηση όλων των συναλλαγών που αφορούν μετοχές και ομόλογα με 0,1% και με 0,01% αυτών που αφορούν παράγωγα.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί

στο πλαίσιο της ενισχυμένης συνεργασίας και η Επιτροπή έκανε σαφές ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί σε μικρότερη γεωγραφική κλίμακα από αυτήν που προβλεπόταν αρχικά καθώς και ότι οι αλλαγές που αποφασίστηκαν αποσκοπούν κατά κύριο λόγο, στην ενίσχυση των διατάξεων που αφορούν τη φοροδιαφυγή και τις καταχρήσεις.

Ο επίτροπος Άλγκριντα Σέμετα, υπεύθυνος για θέματα φορολογίας τόνισε ότι «με τη σημερινή πρόταση συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να καταστεί πραγματικότητα ο κοινός Φόρος επί των Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών στην ΕΕ» ενώ κάλεσε και τα 11 κράτη-μέλη να εφαρμόσουν το πρώτο παγκόσμιο περιφερειακό φόρο επί ων χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα