Έσπασε τον «πάγο» ο πρόεδρος Ομπάμα

Αρκετό χιούμορ αλλά και «καρφιά» προς του αντιπάλους του περιελάμβανε η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο ετήσιο δείπνο των διαπιστευμένων ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο χθες το βράδυ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αστειεύτηκε μιλώντας για την επανεκλογή του και το γεγονός ότι κοιτάζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη, βλέπει ότι τα μαλλιά του αρχίζουν και ασπρίζουν. «Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είμαι πια ο ένθερμος νεαρός σοσιαλιστής μουσουλμάνος που ήμουν», είπε πειράζοντας ορισμένους υπερσυντηρητικούς αμερικανούς για τις πεποιθήσεις τους.

Στη συνέχεια

έδειξε μοντάζ φωτογραφιών του με φράντζα, όπως αυτή της συζύγου του την ημέρα της ορκωμοσίας.

Ο Ομπάμα άσκησε κριτική στον δισεκατομμυριούχο Σέλντον Αντελσον που ξόδεψε περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τον Μιτ Ρόμνεϊ και άλλους ρεπουμπλικανούς υποψήφιους στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2012, όπως και μεγάλα μέσα ενημέρωσης και αρκετά μέλη του Κονγκρέσου.

Αργότερα μιλώντας σε άλλο τόνο, εξήρε το ρόλο των μέσων ενημέρωσης και αυτό των πρώτων ανθρώπων που έσπευσαν να βοηθήσουν στα σημεία των επιθέσεων του μαραθωνίου της Βοστόνης, αλλά και μετά την έκρηξη του εργοστασίου λιπασμάτων στο Τέξας.

Keywords
Τυχαία Θέματα