Χελώνες… ελευθέρων ηθών!

Η σεξουαλική επαφή για τα περισσότερα ζώα είναι μάλλον μια απλή διαδικασία με σκοπό τη γονιμοποίηση. Η ευχαρίστηση και το «συναίσθημα» συνήθως απουσιάζουν σε αντίθεση με τους ανθρώπους.

Αυτός 200 κιλών και μόλις 150 ετών. Αυτή 50 ετών. Μετά από ένα περίπατο αρχίζουν οι ερωτικές περιπτύξεις. Δεν φαίνονται βέβαια να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα. Η «τρυφερή στιγμή» κρατά μόλις 15 δευτερόλεπτα. Ο λόγος για ένα ζεύγος χελωνών από τις εξωτικές Σεϋχέλλες.

Η παρατήρηση του ζευγαρώματος της χελώνας γεννά αυθόρμητα το ερώτημα κατά πόσο η σεξουαλική ζωή των ζώων τους προκαλεί κάποιου είδους «ηδονή» ή

απλά πρόκειται για μια συνήθη αναπαραγωγική διαδικασία που αποσκοπεί απλώς στον πολλαπλασιασμό τους είδους.

Η Βρετανίδα βιολόγος Τζάστιν Γκέρλαχ διευθύνει ένα κέντρο αναπαραγωγής γιγαντιαίων χελωνών στις Σεϋχέλλες. Εκεί έχει παρατηρηθεί η σεξουαλική συμπεριφορά των ζώων για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Τα αρσενικά παρενοχλούν σεξουαλικά τα θηλυκά συνέχεια», λέει η Τζ. Γκέρλαχ. «Ωστόσο τα κλουβιά είναι πολύ μικρά κι έτσι τα θηλυκά δεν μπορούν να τρέξουν μακριά για να ξεφύγουν. Έτσι υποκύπτουν χωρίς αντίσταση στις σεξουαλικές ορέξεις των αρσενικών». Για τους λόγους αυτούς, αναφέρει η βιολόγος, οι θηλυκές χελώνες είναι συνήθως περισσότερο νευρικές από τις αρσενικές και μπορούν να γίνουν ακόμη και επιθετικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα