Χατζηδάκης: Να μη φοβούνται οι φτωχοί τους πλειστηριασμούς, πάμε για τα μεγάλα ψάρια

Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα με έξωση λόγω πλειστηριασμών από την πρώτη κατοικία τους, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την πολύωρη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό και τους κ.κ. Βενιζέλο, Στουρνάρα, Βρούτση,

ενόψει των αυριανών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.

«Σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών, οι φτωχοί άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού επί του θέματος ισχύουν και ισχύουν στο ακέραιο. Όλη η συζήτηση από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνεται για τα μεγάλα δάνεια και τα μεγάλα “ψάρια”. Αυτή είναι η κατεύθυνση μας. Είναι ξεκάθαρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Όταν ρωτήθηκε εκ νεόυ αν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία, απάντησε: «Επαναλαμβάνω: οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβούνται. Αυτοί οι οποίοι πρέπει να το σκέπτονται είναι αυτοί που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι».

Καθησυχαστικός ήταν και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης. ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό, με ένα «οργανωτικό νοικοκύρεμα στο ασφαλιστικό». Όταν ρωτήθηκε αν η τρόικα συμφωνεί με την εκτίμηση για το ύψος του ποσού, απάντησε: «Είμαστε πολύ κοντά«.

The post Χατζηδάκης: Να μη φοβούνται οι φτωχοί τους πλειστηριασμούς, πάμε για τα μεγάλα ψάρια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα