Χατίρια της Μονής Καλαβρύτων πραγματοποιεί η κυβέρνηση

Χατίρια της Μονής Καλαβρύτων πραγματοποιεί η κυβέρνηση… Κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης προκάλεσε το πρωί στη Βουλή τροπολογία με την οποία παρατείνεται για τριάντα ακόμα χρόνια η παραχώρηση -κατά χρήσης- έκτασης των Μαθητικών Κατασκηνώσεων Βερίνου Αχαΐας σε γυναικείο μοναστήρι το οποίο σύμφωνα με βουλευτές της Αχαΐας υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων.

Το λόγο πήρε και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκος

Τσούκαλης ο οποίος και άφησε σαφείς υπαινιγμούς για περίεργες διαδικασίες και ζήτησε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός και ότι η παραχώρηση της έκταση στο Μοναστήρι έχει προκαλέσει την οργή της τοπικής κοινωνίας.

Στον βουλευτή απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου που υποστήριξε ότι στο χώρο αυτό υπήρχαν κατασκηνώσεις του υπουργείου παιδείας πριν από 40 χρόνια. «Τα παιδιά έπαθαν κάποια στιγμή δηλητηρίαση και οι εγκαταστάσεις εγκαταλείφθηκαν και ερήμωσαν. Είχαν ήδη παραχωρηθεί στη Μονή για να τα αξιοποιήσει και να ξαναφτιάξει τις εγκαταστάσεις, ωστόσο δεν πρόλαβε. Κι επειδή για να γίνουν εργασίες χρειάζεται χρόνος γι’ αυτό και παρατείνουμε την παραχώρηση». Πάντως αυτό που ακούγεται είναι πως πίσω από την ρύθμιση βρίσκεται ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα λέγεται πως επισκέφθηκε την Μονή Καλαβρύτων. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ήταν παρών στην συζήτηση της ρύθμισης…

The post Χατίρια της Μονής Καλαβρύτων πραγματοποιεί η κυβέρνηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα