«Χάος» στον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Καρυπίδη

Την πρώτη ήττα μέσα στο γήπεδο του γνώρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του για τα όσα κατά καιρούς έχει πει και έχει γράψει ανέδειξε τον ελλιπή έλεγχο των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γκρίνιες στην Κουμουνδούρου δεν είναι λίγες και ακουμπούν ακόμα και τον Γραμματέα

της ΚΕ Δημ.Βίτσα. Και αυτό γιατί όπως λένε στηρίχτηκαν μόνο στην γνώμη της τοπικής οργάνωσης χωρίς να κάνουν καμία έρευνα . Ο αντίλογος σε αυτό είναι ότι η υποψηφιότητα του προέκυψε από μια μεγάλη πλειοψηφία (9 ψήφοι έναντι 3) αφού είχε τα χαρακτηριστικά που πολύ θεωρούσαν απαραίτητα για να συσπειρώσει ψηφοφόρους από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν να ξαφνιάζονται από αυτά που είχε πει και είχε γράψει ο Θ. Καρυπίδης . Όταν λοιπόν άρχισαν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται οι απόψεις του για διάφορα θέματα την αμηχανία των κορυφαίων στελεχών διαδέχθηκε ο πανικός.

Οι αντιδράσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες και τελικά τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος στην επιλογή του υποψηφίου αφού δεν διέθετε κανέναν από τα κριτήρια που αυτοί ήθελαν. Έτσι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για το θέμα αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναμένεται αν ασκήσει σκληρή κρητική στην πλειοψηφία.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πάντως ότι και σε αυτό το θέμα η μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου δεν έμεινε αμέτοχη . Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Δυστυχώς υπήρξε μια απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας- αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ- και ως απαράδεκτη ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί η δημόσια τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος εξαπέλυσε εντελώς αναίτια επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον, ούτε λίγο, ούτε πολύ ως εξτρεμιστικό κόμμα, το οποίο έχει ενσωματωμένες στους κόλπους του αντισημιτικές απόψεις.
Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο τρόπος της διατύπωσης της παρέμβασης του κυρίου Χάρις, παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού.»

The post «Χάος» στον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Καρυπίδη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα