Χαμός στη Ρώμη με την κηδεία του ναζιστή εγκληματία πολέμου

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία με την ταφή του ναζιστή εγκληματία πολέμου Έριχ Πρίμπκε, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή στη Ρώμη σε ηλικία 100 ετών.

Η κηδεία του αποθανόντα Πρίμπκε είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στην Αργεντινή, όπου βρίσκεται και ο τάφος της συζύγου του, ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής διεμήνυσε ότι δεν θα δώσει την άδεια να εισέλθει στη χώρα το φέρετρο.

Στη συνέχεια, ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην λοχαγού των SS ανακοίνωσε ότι η κηδεία

θα λάβει χώρα την Τρίτη (15/10) σε εκκλησία της Ρώμης, ωστόσο η Καθολική Επισκοπή της ιταλικής πρωτεύουσας απάντησε ότι δεν έχει διατεθεί καμία εκκλησία, γεγονός που ικανοποίησε την εβραϊκή κοινότητα της Αιώνιας Πόλης.

Ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας, Ινιάτσιο Μαρίνο, τόνισε ότι: «η ταφή του Πρίμπκε στην πρωτεύουσα «θα αποτελούσε κόλαφο για την πόλη αυτή, που τόσο υπέφερε από τη ναζιστική και φασιστική θηριωδία»

«Αν δεν μας δοθεί μια εκκλησία, είμαι έτοιμος να τελέσω την κηδεία και στη μέση του δρόμου», προειδοποίησε από την πλευρά του ο Πάολο Τζακίνι, δικηγόρος του Πρίμπκε, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «προσφέρθηκαν ήδη πολλοί τάφοι στο κεντρικό νεκροταφείο της Ρώμης Βεράνο, αλλά δεν σκοπεύει να φέρει κανέναν σε δύσκολη θέση».

Τα τελευταία 24ωρα, άγνωστοι έγραψαν σε τοίχους διαφόρων περιοχών της Ρώμης, το σύνθημα: «Τιμή στον Πρίμπκε» (Onore a Priebke), το οποίο και σβήστηκε άμεσα από τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου.

Πηγή: tanea.gr

The post Χαμός στη Ρώμη με την κηδεία του ναζιστή εγκληματία πολέμου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα