Χαμόγελο του Παιδιού: Στήριξε 30.000 παιδιά το πρώτο εξάμηνο του ’13

Τους πρώτους μήνες του έτους η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή 1056 για τα παιδιά του Χαμόγελου, δεχόταν περισσότερες από 650 κλήσεις καθημερινά

Περισσότερα από 30.000 παιδιά και τις οικογένειές τους, που είχαν ανάγκη, στήριξε κατά το α΄εξάμηνο του 2013, το Χαμόγελο του Παιδιού που στις 9 Νοεμβρίου κλείνει 18 χρόνια προσφοράς στο παιδί. «Φέτος το Χαμόγελο ενηλικιώνεται. Το όραμα του μικρού ιδρυτή μας, έγινε πράξη. Τα λόγια του μικρού Ανδρέα είναι επίκαιρα όσο ποτέ και

αποτελούν την κινητήριο δύναμή μας: “…αφήστε τα λόγια… αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε”» δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Χαμόγελο του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσιάζοντας τον αναλυτικό απολογισμό των έξι πρώτων μηνών του 2013, σε συνέντευξη Τύπου, στο Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά.

Πανελλαδικά, το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζει αυτή την περίοδο 8.910 παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, τα 1.403 στηρίχθηκαν για πρώτη φορά το 2013. Λόγω της κρίσης, την τελευταία διετία έχει αυξηθεί κατά 50% ο αριθμός των παιδιών, που στηρίζονται μέσω του οργάνωσης. Ο κ. Γιαννόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη για τρόφιμα, δείχνοντας φωτογραφίες με τα άδεια ράφια από τους χώρους του Χαμόγελου. Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ανταποκριθούν, ώστε να μπορέσουν τα κέντρα στήριξης να συνεχίσουν το έργο τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, τους πρώτους μήνες του 2013, η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή 1056 για τα παιδιά του Χαμόγελου, δεχόταν περισσότερες από 650 κλήσεις καθημερινά.

Συνολικά οι κλήσεις ανήλθαν, το συγκεκριμένο διάστημα, σε 120.617, από τις οποίες οι 17.272 αφορούσαν εξειδικευμένα θέματα παιδιών, όπως παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο, θέματα υγείας, περιστατικά οικογενειών με οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα κ.α., όπως συμβουλές και πληροφορίες για διαδικαστικά θέματα, καθώς και αιτήματα φιλοξενίας παιδιών. Η παραμέληση ή η εγκατάλειψη ήταν η βασική αιτία σε ποσοστό 72%, στα 83 περιστατικά, που παρενέβη επί τόπου το Χαμόγελο του Παιδιού, και αφορούσαν 141 παιδιά. Ακολουθούν με 14% η κακοποίηση του παιδιού, 9% η εξώθηση σε επαιτεία, 4% ενδοοικογενειακά προβλήματα και 1% φυγές εφήβων.

The post Χαμόγελο του Παιδιού: Στήριξε 30.000 παιδιά το πρώτο εξάμηνο του ’13 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα