Μπούμερανγκ στη ΝΔ το βίντεο Διαμαντόπουλου

Μόνη της στη μάχη εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μένει η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από το «άδειασμα» της ΔΗΜΑΡ, αποδοκιμάζοντας «την επιλεκτική παρουσίαση μέρους των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς από το επικοινωνιακό επιτελείο της

ΝΔ», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αλλά και την αξίωση του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση «να παραιτηθεί ο εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά για το γκεμπελικό-χαλκευμένο βίντεο», η οποία δεν εκφράστηκε, ακόμα τουλάχιστον, από το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με δεδομένη την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και την τάση αποτίναξης οποιουδήποτε φαινομένου “βίαιης Αριστεράς”, τα “νέα”, περνώντας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, προκάλεσαν την οργή του Αλέξη Τσίπρα κι ως επακόλουθο την επίπληξη του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, τη στιγμή που κύκλοι της Κουμουνδούρου, προλογούν περαιτέρω ποινές στον ίδιο.

Ωστόσο, ο βουλευτής Καστοριάς, έπειτα από παρότρυνση του σχηματισμού του, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών. Συγκεκριμένα ο κ. Διαμαντόπουλος, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ΝΔ και η κυβέρνηση προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις μου.

Θέλουν να παρουσιάσουν ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας όχι εμένα μόνο προσωπικά, αλλά τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπώ, παίζοντας άκρως επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό.

Επειδή όμως είμαστε και εμείς υποστηρικτές της νομιμότητας, επιφυλάσσομαι προσωπικά για το πώς θα κινηθώ νομικά απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους».

Ήδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προπορεύεται κατά πολύ στον αγώνα που ξεκίνησε η ΝΔ, επιτυγχάνοντας τη δημόσια αποδοκιμασία του περιστατικού από πλευράς ενός εκ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, αναμένοντας παράλληλα την αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ.

Γυρνώντας μπούμερανγκ προς τη Νέα Δημοκρατία η «εκμετάλλευση» των δηλώσεων Διαμαντόπουλου, διαπιστώνεται ότι η στοχοποίηση ανθρώπων που πιθανόν να αποτελέσουν, και σύντομα ενδεχομένως, παρελθόν στο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να θεωρηθεί έξυπνη κίνηση στην πολιτική σκακιέρα. Από την άλλη δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η πρόθεση “πάταξης της τρομολαγνείας”, πριν οι εξελίξεις σπάσουν το “πολιτικό θερμόμετρο”, το οποίο ήδη βρίσκεται στο “κόκκινο”.

Το non-paper της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή, αφήνοντας έκθετο το κόμμα από το λάθος χειρισμό και τη χρήση αθέμιτων μέσων, σε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που απαιτεί διαφορετικούς και πιο ήπιους χειρισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα