Μπήκε με το αυτοκίνητο του στο Προεδρικό Μέγαρο για να διαμαρτυρηθεί

Έναν διαφορετικό και ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ένας Ιταλός επιχειρηματίας να διαμαρτυρηθεί έπειτα από την απόφαση να μειωθεί η επιχορήγηση για το μικρό θέατρο που έχει στο Παρίσι.

Ο λόγος για τον Ατίλιο Ματζούλι, ο οποίος έβαλε μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου και πατώντας το γκάζι επιχείρησε να εισβάλει στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

Ο 67χρονος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για

τη μείωση της επιχορήγησης του θιάσου του «La Comédie italienne», ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Λίγο αργότερα και αφού έγινε η σύλληψη του Ματζούλι, έγινε γνωστό πως ο άνδρας που όρμησε με το όχημά του στην πύλη του μεγάρου ήθελε απλά να διαμαρτυρηθεί.

Ο 67χρονος τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται, ενώ αναμένεται να περάσει και από ψυχιατρική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική κατάστασή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde ο Ματζούλι είχε συλληφθεί και πάλι την περασμένη εβδομάδα, καθώς πυρπόλησε μία μαριονέτα Αρλεκίνου και έριξε φυλλάδια στο δρόμο όπου κατήγγειλε τις περικοπές στις επιχορηγήσεις, κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

Λίγες ώρες αργότερα όμως αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του ασκηθούν κατηγορίες.

Όπως αναφέρει δικαστική πηγή ο Ματζούλι διώκεται για «καταστροφή δημόσιας περιουσίας», «έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο» και «εκούσια ένοπλη βία» σε βάρος των αστυνομικών φρουρών του μεγάρου.

Ωστόσο ο Ιταλός επιχειρηματίας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας το 1999 και πάλι να διαμαρτυρηθεί και να σώσει το θέατρό του.

Τότε μάλιστα, είχε προχωρήσει και στην πώληση ιστορικών θεατρικών κοστουμιών που είχε από το Θέατρο Στρέλερ και τη Σκάλα του Μιλάνου.

Παράλληλα, είχε δημοσιεύσει και επιστολή προς τον Ζακ Σιράκ και τον Λιονέλ Ζοσπέν, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή και στο πλευρό του είχε βρεθεί ο Ντάριο Φο, ο Ετορε Σκόλα και ο Λούκα Ρονκόνι.

The post Μπήκε με το αυτοκίνητο του στο Προεδρικό Μέγαρο για να διαμαρτυρηθεί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα