Μπασκετική ραψωδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιστορία γράφτηκε τα ξημερώματα στο Miami σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση του μπάσκετ. Ένα πραγματικό έπος.

Απίστευτα πράγματα παρακολούθησαν όσοι είχαν την τύχη να δουν το παιχνίδι, με τον Ray Allen να πετυχαίνει ένα από τα μεγαλύτερα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ, να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση και να βλέπει τους Heat να ισοφαρίζουν (103-100) την σειρά των Τελικών στο

3-3.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα, είναι σίγουρο ότι θα τον θυμούνται για πολλά χρόνια. Θα θυμούνται εικόνες από αυτή την βραδιά. Όπως τον Mike Miller να τρέχει με ένα παπούτσι, να πετάει το άλλο στον πάγκο, να εκτελεί από το τρίποντο και να ευστοχεί. Ή τον LeBron James να χάνει την κορδέλα του και να μετατρέπεται σε θεριό.

Μία από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις πραγματοποιούσαν στις τρεις πρώτες περιόδους οι Χιτ. Προβλήματα μέσα στη ρακέτα, με τον Ντάνκαν να κάνει… πάρτι, έχοντας 30 πόντους και 17 ριμπάουντ, προβλέψιμοι στην επίθεση, όπου αναλώθηκαν σε κάποια σουτ από μέση απόσταση και οι Σπερς βρίσκονταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς μπροστά στο σκορ. Η διαφορά μάλιστα έφτασε μέχρι και στις 12 πόντους υπέρ των «σπιριουνιών» (63-75) στο φινάλε του τρίτου δωδεκαλέπτου, αλλά από εκεί και πέρα άρχισε να παίρνει την κατάσταση πάνω του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Μπορεί ο Τσάλμερς με 20 πόντους να ήταν αυτός που κρατούσε το Μαϊάμι μέσα στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά όταν ήρθε η ώρα του «King Tζέιμς» να μιλήσει, το έκανε και… με το παραπάνω. Ακόμα ένα triple-double για τον σούπερ σταρ των Χιτ, που είχε 32 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ, με τους 16 από τους πόντους του ωστόσο να σημειώνονται στην τελευταία περίοδο.

Για να φτάσει πάντως το ματς στην παράταση τεράστια ευθύνη φέρει και ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο κόουτς των Σπερς αποφάσισε να εμμείνει στο… δόγμα του για άμυνα και όχι φάουλ στην τελευταία επίθεση, αλλά ο Ρέι Άλεν δεν είχε καμία διάθεση να τον συγχωρέσει. Μία απόφαση, ένας τίτλος πιθανώς για τους Σπερς, που βρίσκονταν μία ανάσα από την κατάκτηση του πέμπτου δαχτυλιδιού τους, αλλά δέχτηκαν ένα τρίποντο-μαχαιριά που οδήγησε τη σειρά και σε έβδομο ματς, το οποίο θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης (20-6).

Από εκεί και πέρα σπουδαία παρουσία είχαν από πλευράς Σπερς τόσο ο Λέοναρντ, όσο και ο Πάρκερ, που σημείωσαν 22 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο πρώτος έκανε και double-double, αφού μάζεψε 11 ριμπάουντ. Για το Μαϊάμι πέραν της τριάδας των Άλεν, Τζέιμς, Τσάλμερς, πολύτιμες βοήθειες πρόσφεραν και οι Γουέιντ (14 π.), Μπος (10 π., 11 ρ.).
Lebron James: «Αυτό ήταν το μεγαλύτερο ματς στο οποίο έχω αγωνιστεί»

Ο LeBron James που φαίνεται πιο κουρασμένος από ποτέ, παραδέχθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης πως: “Βλέπουμε δυο ομάδες που τους τελειώνουν τα καύσιμα. Όχι απλώς τους τελειώνουν, αλλά πηγαίνουν με την ρεζέρβα. Όσο για τον Ray, τι να πω. Ο τύπος έχει παγωμένο νερό στις φλέβες του. Κάποτε θεωρούσα ανόητη την κίνηση με τα τρία δάχτυλα μετά από κάθε εύστοχο τρίποντο. Πλέον έχω αλλάξει γνώμη. Τώρα είναι συμπαίκτης μου. Συμφωνώ πως η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο, όμως κι εμείς δουλεύουμε σκληρά, ώστε να βρεθούμε σε θέση να μας βοηθήσει ο συγκεκριμένος παράγοντας. Σε περίπτωση που χάσουμε το πρωτάθλημα, θα έχω ήσυχο το κεφάλι μου, θα είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Και ξέρετε γιατί; Επειδή οι σφαίρες θα μου έχουν τελειώσει. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο ματς στο οποίο έχω αγωνιστεί“.

Όπως κι αν έχει, ο έβδομος και τελευταίος αγώνας που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής στην American Airlines Arena θα είναι εμπειρία ζωής για κάθε άνθρωπο που λατρεύει το άθλημα.



Πηγή: gazzetta.gr & nba.sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα