Μπαρόζο: «Πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ – ΕΕ»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτωρίο Reuters ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χαρακτήρισε «μεγάλη έκπληξη» την κατασκοπία των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ενώ σημείωσε πως «πρέπει να γίνουν σταθερά βήματα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των διατλαντικών εταίρων».

«Είναι θέμα υψίστης ευαισθησίας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο που θα δίνει διαβεβαιώσεις που να μπορούν να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης»

«Δεν υπάρχει πιο σημαντική σχέση για την Ευρώπη από τη σχέση με τις ΗΠΑ και πιστεύω επίσης πως δεν υπάρχει πιο σημαντική σχέση για της ΗΠΑ από αυτήν που έχει με την Ευρώπη».

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής αναφέρθηκε και στις οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ λέγοντας πως «οι επίμονες αμφιβολίες σε ότι αφορά την ικανότητα των ΗΠΑ να επιλύσουν το πρόβλημα χρέους τους θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της Αμερικής», ενώ «η αβεβαιότητα μειώνει την διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, κάτι που ενδέχεται να έχει βλαπτικές οικονομικές συνέπειες».

«Ελπίζω πως η αμερικανική δημοκρατία θα λειτουργήσει και πως θα αποδώσει αυτό που πιστεύω ότι είναι κρίσιμης σημασίας, όχι μόνο για την Αμερική αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω του μεγέθους και της επίπτωσης της αμερικανικής οικονομίας στον κόσμο», ανέφερε ο κ. Μπαρόζο.

«Ένα από τα προβλήματα που έχει τονίσει η κρίση, και ένα μάθημα που πρέπει να μάθουμε, είναι το θέμα της εμπιστοσύνης. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα εμπιστοσύνης», τόνισε ο ίδιος

The post Μπαρόζο: «Πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ – ΕΕ» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα