Μπαν Κι Μουν: Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω τις ειρηνευτικές προσπάθειες για τη Συρία

Την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες για τη Συρία, στο πλαίσιο της συνόδου Γενεύη 2, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Η μόνη λύση για να δοθεί τέλος στη σύγκρουση περνά από τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ, παρά την έλλειψη προόδου που σημειώθηκε στη σύνοδο αυτή, η οποία ολοκληρώθηκε

στις 15 Φεβρουαρίου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τους φέρουμε και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ στη Γενεύη το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Μπαν αναφερόμενος στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και τη συριακή αντιπολίτευση.

Ο Μπαν σημείωσε ότι μίλησε εκτενώς με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι την Κυριακή, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος επέκρινε την έλλειψη «εποικοδομητικής δέσμευσης στον διάλογο» από την πλευρά της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης της Συρίας και την ενθάρρυνε να επιστρέψει «μια μια εποικοδομητική στάση».

Κάλεσε, εξάλλου, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να «ασκήσουν την επιρροή τους» – η Μόσχα στον Άσαντ και η Ουάσιγκτον στους εξεγερμένους – ώστε οι δύο πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με «μια ειλικρινή και εποικοδομητική στάση».

The post Μπαν Κι Μουν: Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω τις ειρηνευτικές προσπάθειες για τη Συρία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα