Αθωώθηκε ο Καμμένος στην υπόθεση Τσουκάτου

Αθωωτική ήταν η απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο για τον Πάνο Καμμένο στην αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του ο Θεόδωρος Τσουκάτος. Οι αποκαλύψεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με τον πρώην στρατηγό του ΠΑΣΟΚ είχαν προκαλέσει την αντίδραση του τελευταίου, που κατέθεσε αγωγή κατά του βουλευτή.

Πολλοί

θεώρησαν ότι αυτή η κίνηση έγινε για εκφοβισμό, ώστε ο Καμμένος να σταματήσει να ασχολείται με τα «ορφανά εμβάσματα» που βρέθηκαν σε τράπεζες στην Ελβετία. Όπως αποδεικνύεται, όμως, η ενέργεια αυτή ήταν άκρως στοχευμένη, με σκοπό κυρίως τον συμβιβασμό του Πάνου Καμμένου ως προς την κρισιμότερη αποκάλυψή του.

Το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης είναι καταπέλτης. «Οι ισχυρισμοί (Καμμένου) δεν αποδείχτηκαν ψευδείς… Ειδικότερα, όπως αποδείχθηκε από την απολογία Χριστοφοράκου στο Μόναχο, ισχυρίστηκε πως ακόμα και σήμερα υπάρχει 1 εκατ. ευρώ, που προορίζεται για χρηματοδότηση κομμάτων…».

Και συνεχίζει: «Αντίθετα, (ο Καμμένος) χωρίς να υπερβαίνει το απαιτούμενο από τις περιστάσεις μέτρο, καταδεικνύει (για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος) τη συμμετοχή του ενάγοντος (Τσουκάτος) σε μια αδιαφανή διαδικασία χρηματοδότησης πολιτικού κόμματος από επιχειρηματία κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας(!)».

Κοινώς, εφόσον το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του Τσουκάτου και το δικαστήριο δέχεται την παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης κομμάτων, το άμεσο βήμα είναι οι ενέργειες της Δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου. Κοινώς, την επιστροφή των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ από την κρατική επιχορήγηση. Πού είναι ο εισαγγελέας;

Άρης Σπίνος

Keywords
Τυχαία Θέματα