Αστυνομικός νεκρός από σφαίρες στη Βενεζουέλα

Τη ζωή του έχασε ένας αστυνομικός σήμερα από πυρά στο Καράκας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας του Πολιτσακάο Γιόργι Καρβαζάλ: «Ένας αστυνομικός δυστυχώς έχασε τη ζωή του όταν επλήγη από σφαίρα στο λαιμό», ενώ πρόσθεσε ότι ένα ακόμη μέλος των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκε από σφαίρα.

Όπως αναφέρει ο Γιόργι Καρβαζάλ οι δύο αστυνομικοί επλήγησαν από τα πυρά κατά τη

διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διάλυση τεσσάρων καταυλισμών που είχαν στήσει εδώ και ένα μήνα οι διαδηλωτές στο ανατολικό Καράκας.

Παράλληλα, δύο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν από αιχμηρά αντικείμενα συμπληρώνει ο Καρβαζάλ.

Από τις 4 Φεβρουαρίου η χώρα συγκλονίζεται από ένα φοιτητικό κίνημα διαμαρτυρίας, με την αντιπολίτευση να επικρίνει την πολιτική του σοσιαλιστή προέδρου Μαδούρο, διαδόχου του Ούγκο Τσάβες,ο οποίος πέθανε το Μάρτιο του 2013.

Τα βίαια επεισόδια που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει το θάνατο 41 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 700, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Παρά το γεγονός ότι η Βενεζουέλα διαθέτει από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, τα οποία φέρνουν στα ταμεία της 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, η χώρα αντιμετωπίζει μια οξεία οικονομική κρίση, με συνεχείς ελλείψεις και αυξανόμενο πληθωρισμό.

The post Αστυνομικός νεκρός από σφαίρες στη Βενεζουέλα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα