Αστέρας – ΠΑΣ: 3-3! Χ-άρμα οφθαλμών!

Πώς ξεκίνησαν

Για τους γηπεδούχους, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γεωργακόπουλος, Γκοϊάν και Λισγάρας μπροστά του, με τον Τσαμπούρη στο δεξί και τον Ζαραδούκα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Όπως γράφει το gazzetta, Ζησόπουλος και Ουσέρο αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα, με τον Ντε Μπλάσις σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπαράλες, με τους Κάφα και Γκρατσίνι να είναι στα «φτερά»

Στην αντίπερα όχθη, την εστία του ΠΑΣ υπερασπίστηκε ο Βελλίδης, Μπέριος και Κολοβέτσιος ήταν το κεντρικό

αμυντικό δίδυμο, με τον Μιχαήλ στα αριστερά και τον Ντάσιο στα δεξιά.

Ο Τσουκαλάς με τον Λίλα αγωνίστηκαν στον άξονα του κέντρου, ενώ μπροστά τους ήταν ο Βίλα. Δεξιά έπαιξε ο Κοροβέσης, αριστερά ο Τσάβες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ίλιτς.

Έγινε του… πέναλτι!

Το ματς ξεκίνησε χωρίς πολύ καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν μία ελαφρά υπεροχή, καθώς είχαν τον έλεγχο του κέντρου, χωρίς όμως να μπορούν να φανούν επικίνδυνοι. Παρόλα αυτά, δεν πέρασαν πάρα μόνο 10 λεπτά, μέχρι ο αγώνας να γίνει… ροντέο!

Στο 11′ ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Τσαμπούρη σε σέντρα του Ντάσιου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσουκαλάς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Η απάντηση όμως από τους Αρκάδες ήταν άμεση και μάλιστα με το… ίδιο νόμισμα.

Στην επόμενη φάση, ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ντε Μπλάσις από τον Βελλίδη, σε μία φάση που μάλλον ξεγέλασε τον διαιτητή! Ο Ουσέρο ήταν αυτός που έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με εύστοχη εκτέλεση έφερε το σκορ στα ίσα.

Βροχή τα γκολ…

Ο Αστέρας πίεσε για ακόμα ένα τέρμα στην συνέχεια, όμως ήταν άστοχος και τιμωρήθηκε. Στην πρώτη ουσιαστική φάση των φιλοξενούμενων, ο Τσουκαλάς με φοβερή κάθετη έβγαλε μόνο του τον Τσάβες, ο οποίος κρέμασε υποδειγματικά τον Γεωργακόπουλο, βάζοντας και πάλι σε θέση… οδηγού τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Το τέρμα αυτό ξύπνησε τους γηπεδούχους, που κατάφεραν να συνέλθουν άμεσα από την νέα ψυχρολουσία και να φτάσει και πάλι στην ισοφάριση. Πέρασαν μόλις πέντε λεπτά μέχρι να γίνει αυτό, καθώς στο 32′ ο Κάφα βγήκε από τα αριστερά και με ωραία σέντρα βρήκε τον αμαρκάριστο Ντε Μπλάσις, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη.

Φάση και γκολ για τον ΠΑΣ

Στην επανάληψη, ο Αστέρας ήταν και πάλι αυτός που είχε την κατοχή και τον έλεγχο, όμως οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους. Αντίθετα, ο ΠΑΣ έδειξε πως δεν συγχωρεί, αφού στην πρώτη του φάση κατάφερε και πάλι να σκοράρει.

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στο 57′ στην αντεπίθεση με τον Βίλα να κλείνεται προσωρινά. Παρόλα αυτά, ο Αλβανός μέσος του ΠΑΣ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Γεωργακόπουλο και με μακρινό σουτ έδωσε για τρίτη φορά το προβάδισμα στον Αίαντα! Εντύπωση πάντως προκαλεί πως αυτή ήταν μόλις η 4η τελική των φιλοξενούμενων!

Όλα για όλα από τους Αρκάδες

Ο Αστέρας στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα και μετά το τρίτο γκολ που δέχτηκε, ανέβηκε ψηλά για να πιέσει και να ψάξει τουλάχιστον για το γκολ της ισοφάρισης. Το έργο βέβαια των παικτών του Τσιώλη δεν ήταν εύκολο, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν οπισθοχωρήσει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κενοί χώροι για τους Αρκάδες.

Χρυσές αλλαγές

Μπορεί να άργησε σε σχέση με τις δύο προηγούμενες φορές, όμως και πάλι ο Αστέρας κατάφερε να απαντήσει και να ισοφαρίσει. Οι δύο από τις τρεις αλλαγές του Τσιώλη συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον Μπακασέτα να βγάζει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Καράσκο και αυτός με ωραίο πλασέ στο 86′ κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 3-3, χαρίζοντας τον ένα βαθμό στην ομάδα του.

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης (74’ Μπακασέτας), Λισγάρας, Γκόιαν, Ζαραδούκας, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Κάφα, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (54’ Ναβάρο), Μπαράλες

ΠΑΣ Γιάννινα (Σ. Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (57’ Κεϊτά), Βίλα, Τσάβες (70’ Κρητικός), Ίλιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα