Α.Σαμαράς:Άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ιθαγένεια

Mε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς καλεί τους κ.κ Ευριπίδη Στυλιανίδη  και τον Αναπληρωτή Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. 

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Με εντολή του Πρωθυπουργού

κ. Αντώνη Σαμαρά καλούνται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.

Παράλληλα ο κ. Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου όπως εντός 7 ημερών προετοιμάσει και δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την ως άνω απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης

Παναγιώτης ΜπαλτάκοςTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα