Άρση βουλευτικής ασυλίας για Ντόρα

Αίρεται η βουλευτική ασυλία της βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, μετά από σχετική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής. Μετά τη σχετική ψηφοφορία, υπέρ ψήφισαν 236 βουλευτές, κατά ψήφισαν 5, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και μία ψήφος ήταν άκυρη.

Το αίτημα για την άρση ασυλίας της κ. Μπακογιάννη εκφράστηκε από την ίδια, για να μην καμία σκιά, όπως η ίδια δήλωσε, στην υπόθεση του 1 εκατ. δολαρίων που είχε ρευστοποιήσει

ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος από τράπεζα της Αμερικής και τα μετέφερε στο Λονδίνο, κάτι που, σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ, δεν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες», εκ παραδρομής. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει η κ. Μπακογιάννη, η εν λόγω υπόθεση της έχει στοιχίσει έως τώρα τόσο πολιτικά, όσο και προσωπικά.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας, εξετάστηκε την ίδια μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής και για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, το οποίο όμως καταψηφίστηκε από 224 βουλευτές.
Και σε αυτή την περίπτωση, ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης αιτήθηκε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, για την υπόθεση που αφορούσε την καταγγελία που είχε κάνει κατά της Τζούλιας Αλεξανδράτου, την οποία είχε κατηγορήσει για «καραμπινάτη, προκλητική φοροδιαφυγή» για την οποία το κράτος δεν κάνει τίποτα.

Ο ίδιος μετά την καταψήφιση του αιτήματός του είπε : «Είμαι έτοιμος να επαναλάβω όσα είπα στη Βουλή και ενώπιον της δικαιοσύνης. Ζητώ την άρση ασυλίας μου για δεοντολογικούς λόγους».

Keywords
Τυχαία Θέματα