Άρση απορρήτου για ακόμα 25 κινητά τηλέφωνα ζητάει η Αντιτρομοκρατική

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει επιπλέον 25 συνδέσεις κινητών τηλεφώνων για τις οποίες η υπηρεσία ζητάει την άρση απορρήτου από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Στο πόρισμα που συνέταξε η υπηρεσία την 27η Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει στοιχεία από την ανάλυση κλήσεων που αντάλλαξαν βουλευτές και μέλη της Χ.Α. αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου αλλά και του μεγάλου όγκου δεδομένων που περιήλθαν στην υπηρεσία μας, δεν κατέστη δυνατό να διερευνηθούν περαιτέρω τηλεφωνικές συνδέσεις που προέκυψαν από τη διαδικασία

άρσης του απορρήτου επικοινωνιών και δύναται να συνδράμουν στο έργο της διερεύνησης του ζητήματος».

Μεταξύ των 25 συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας για τις οποίες η Αντιτρομοκρατική ζητεί άρση απορρήτου είναι αυτή της ανθυπαστυνόμου Βενετίας Π. (σ.σ.: συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων), η οποία φέρεται πριν και μετά τη δολοφονία Π. Φύσσα να ανταλλάσσει τηλεφωνικές κλήσεις με τον επίσης συλληφθέντα Λέοντα Τσ. Ο ίδιος κατάλογος περιλαμβάνει και το όνομα του Σωτήρη Δ., πρώην φρουρού του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα και συγκεκριμένα στις 10.43 μ.μ. δέχτηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άτομο με ψευδώνυμο «Αιγύπτιος». Και αυτός συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων, καθώς από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου αντάλλαξε κλήσεις, μεταξύ άλλων, με τον επικεφαλής της Χ.Α. στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη.

Μυστήριο, στο μεταξύ, καλύπτει ορισμένα πρόσωπα που (δεν συγκαταλέγονται στον κατάλογο των 32 κατηγορουμένων) και λίγο πριν και λίγο μετά τη δολοφονία αντάλλαξαν κλήσεις με τον δράστη της δολοφονίας Γιώργο Ρουπακιά, τον Γιώργο Πατέλη και τον βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Λαγό.

Ενδεικτικά, «η υπ. αριθμ. 697926… σύνδεση με στοιχεία Δ.Ξ. για το χρονικό διάστημα από την 9.02 μ.μ. ώρα της 17ης Σεπτεμβρίου έως και την 01.01 π.μ. ώρα της 18ης Σεπτεμβρίου έχει επικοινωνία με τις τηλεφωνικές συνδέσεις (…) 697674… με στοιχεία Πατέλης Γεώργιος». Η συγκεκριμένη μάλιστα τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιεί διαδοχικά τις κεραίες «Νίκαια», «Πειραιάς», «Αγ. Γιάννης Ρέντης» και «Κερατσίνι», γεγονός που σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική υποδηλώνει τη διέλευση της συγκεκριμένης γυναίκας από το σημείο της δολοφονίας. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο ρόλος και του κατόχου τηλεφωνικής σύνδεσης, με στοιχεία Ασπασία Λ. Η συγκεκριμένη γυναίκα, στο διάστημα από 9.06 μ.μ. και έως τις 12.20 π.μ. κινείται από τη Νίκαια προς τη Σαλαμίνα και πραγματοποιεί κλήσεις προς άτομα που, όπως αποκάλυψε η Αντιτρομοκρατική, βρίσκονταν την «επίμαχη» ώρα στο σημείο της συμπλοκής. Τέλος, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ερευνάται ο ρόλος μιας ακόμα γυναίκας, που λίγο μετά τη δολοφονία Φύσσα και συγκεκριμένα στις 12.34 π.μ. της 18ης Σεπτεμβρίου αλλά και το μεσημέρι της ίδιας μέρας δέχεται κλήση στο κινητό της τηλέφωνο από τον βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η σύζυγος του δράστη Γιώργου Ρουπακιά χρησιμοποιεί σύνδεση κινητού τηλεφώνου με στοιχεία Θεοφάνης Σβίγγος, ενώ ο καταζητούμενος τομεάρχης της Χ.Α. στο Πέραμα Αναστάσιος Π. χρησιμοποιεί σύνδεση με στοιχεία Fakir Salam.

The post Άρση απορρήτου για ακόμα 25 κινητά τηλέφωνα ζητάει η Αντιτρομοκρατική appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα