Αρνητική για “κούρεμα” του χρέους η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Saarbrucker Zeit”, τόνισε ξεκάθαρα πως είναι αντίθετη σε τυχόν “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, που “θα προκαλούσε σημαντικές αβεβαιότητες στους επενδυτές παγκοσμίως”.

Το πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο τη συνέντευξη της Ανγκελα Μέρκελ, μεταδίδει πως η καγκελάριος δεν επιθυμεί τη χαλάρωση των πιέσεων προς την Αθήνα

για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν πρόκειται να εξασθενήσω το κίνητρο που έχει η Ελλάδα για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με το να αναφερθώ στα αποτελέσματα ενός προγράμματος που ισχύει για ένα ακόμη χρόνο», λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα απέκρουσε τις κατηγορίες ότι δεν λέει την αλήθεια στον προεκλογικό αγώνα για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου. «Κατά την έγκριση πέρυσι του τρέχοντας προγράμματος για την Ελλάδα, η Βουλή ενημερώθηκε ότι με τη λήξη του τέλος του 2014, θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο χρειάζονται επιπλέον μέτρα, στενά περιορισμένα. Ακόμη και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και οι Πράσινοι συναίνεσαν τότε εν γνώσει τους γι αυτόν τον επανέλεγχο», ανέφερε.

Και σε αυτό το πλαίσιο απέρριψε τις κατηγορίες του προκατόχου της Γκέρχαρντ Σρέντερ λέει ψέματα στον γερμανικό λαό. «Ο προκάτοχός μου θα πρέπει να κάνει σκέψεις για τη δική του συμβολή, όπως για παράδειγμα ότι παρά τις αντίθετες προειδοποιήσεις δέχθηκε την Ελλάδα στην ευρωζώνη ή ότι επί της καγκελαρίας του η Γερμανία κατήγγειλε το σύμφωνο σταθερότητας, ένα κεφαλαιώδες λάθος, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα