Άρης: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση σταθερότητας

Για τα σενάρια συγκυβέρνησης, τις επερχόμενες εκλογές και την Αριστερά μίλησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Τα σενάρια περί συγκυβέρνησης, προφανώς, εκπορεύονται από τον 2ο και τον 3ο κόμμα, δηλαδή από όσους φαίνεται πως θα ηττηθούν στις εκλογές, γιατί μέσα από αυτά τα σενάρια πιθανής συμμετοχής τους στη διακυβέρνηση ενώ χάνουν τις εκλογές,

μπορούν να κρατήσουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους», υποστήριξε και τόνισε ότι «το πρώτο κόμμα έχει το δικαίωμα να ζητά, όσο το δυνατόν πιο ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και είναι λογικό και θεμιτό να το ζητάει σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τόσες προκλήσεις και που ξέρουμε όλοι ότι χρειάζεται κυβέρνηση σταθερότητας την επόμενη μέρα, γιατί πρέπει να πάρει αποφάσεις γρήγορες και τολμηρές», κλείνοντας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε «Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με μια κυβέρνηση συγκερασμού και λεπτών ισορροπιών που σε κάποια δύσκολη απόφαση ο ένας θα απειλεί τον άλλον, προς άρση της εμπιστοσύνης».

Παράλληλα, μίλησε και για την μετεκλογική στάση της Αριστεράς, σημειώνοντας πως: ««Δεν αποδέχομαι τις λογικές που εκπορεύονται από την αριστερά, να μετρήσουμε την απόλυτη πλειοψηφία και ανάλογα να «πάρουμε τα βουνά και τα όρη» και να ανατρέψουμε την όποια κυβέρνηση, νομίμως, προέλθει από την κάλπη. Αν προέλθει κυβέρνηση από την κάλπη, η κυβέρνηση αυτή οφείλει να κυβερνήσει και τα κόμματα που συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή, από τη στιγμή που συμμετέχουν, αποδέχονται τους κανόνες της δημοκρατικής διαδικασίας. Αν ηττηθούν, λοιπόν, σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους ως κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι να καλούν σε αντάρτικα, σε επαναστάσεις και ενδεχομένως σε διχόνοια τον ελληνικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα