Αργοπορημένος πήγε στο ραντεβού με έλληνες μαθητές ο γερμανός ΥΠΕΞ

Αν και αργοπορημένος – 20 λεπτά- ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ έδωσε μαθήματα συνέπειας στους 150 μαθητές της Γ τάξης του Λυκείου που τον περίμεναν στο αμφιθέατρο της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Οι μαθητές ήταν από τη Γερμανική Σχολή, το Μουσικό Λύκειο της Παλλήνης και την Ελληνογερμανική Αγωγή και η συνάντηση μαζί τους είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της επίσκεψης του γερμανού αξιωματιούχου στην Αθήνα με αφορμή την ελληνική προεδρία της Ε.Ε..

«Κάναμε αυτό που ποτέ δεν

θα έπρεπε να κάνει κάποιος σε ένα σχολείο, ήρθαμε καθυστερημένοι. Ζητώ συγγνώμη» είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Οι μαθητές δίνουν την εβδομάδα που μας έρχεται τις προφορικές εξετάσεις για το δίπλωμα της Διαρκούς Συνόδου των υπουργών Παιδείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Deutsches Sprachdiplom der KMΚ) με το οποίο μπορούν να σπουδάσουν σε όποιο γερμανικό πανεπιστήμιο θέλουν.

Οι μαθητές τον ρώτησαν για την ανεργία, τα σκληρά μέτρα, τις αιτίες του γερμανικού οικονομικού θαύματος, τις προκαταλήψεις των συμπατριωτών του απέναντι στους Έλληνες, τα άσχημα σχόλια των γερμανικών ΜΜΕ περί ελληνικής προεδρίας, την Ευρώπη.

Ο γερμανός υπουργός εξωτερικών προσπάθησε να τους εξηγήσει πώς η Γερμανία κατόρθωσε να γίνει οικονομική υπερδύναμη. Αν και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας μιας οικονομίας, φρονεί ότι η επιλογή που έκανε πριν από 15 χρόνια να συνεχίσει να παραγάγει τα πάντα, «από αυτοκίνητα μέχρι βίδες» και να μη στραφεί εξ ολοκλήρου στις υπηρεσίες ήταν το κλειδί της επιτυχίας. «Δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε από τις υπηρεσίες των μηχανικών αν δεν υπάρχουν βιομηχανίες να παράγουν κάτι», είπε.

The post Αργοπορημένος πήγε στο ραντεβού με έλληνες μαθητές ο γερμανός ΥΠΕΞ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα