Άρχισε το Eurogroup-Νύχτα θρίλερ για την Κύπρο

Λίγο πριν τις 23:00 ώρα Ελλάδας και μετά από δύο αναβολές ξεκίνησε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Κύπρο.

Οι συνεχείς καθυστερήσεις και αναβολές στην έναρξη της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας για τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Την ίδια ώρα στη

Λευκωσία, όλοι οι υπουργοί αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο σε διαρκή συνεδρίαση ενώ θα διαβουλεύονται και με τον κύπριο πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η συνεδρίαση του Eurogroup είχε προγραμματιστεί για τις 19:00 το απόγευμα.

Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών της ευρωζώνης, όπου είναι παρόντες η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα επιχειρηθεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα της Κύπρου, αφού σε λίγες ώρες ανοίγουν οι διεθνείς αγορές και λήγει το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την διακοπή της παροχής ρευστότητας προς τον κυπριακό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Το μεγαλύτερο “αγκάθι” είναι η πίεση της τρόικας να απορροφηθεί ο όμιλος της Λαϊκής από την τράπεζα Κύπρου για να καλυφθούν παραλληλα δάνεια τα οποία έχει λάβει η Λαϊκή από το πρόγραμμα ELA της ΕΚΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Αναστασιάδης απείλησε ακόμα και με παραίτηση εάν προχωρήσει η αφομοίωση της υγειούς Λαϊκής από την Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα