Άρχισε η έξοδος της Καθαράς Δευτέρας

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει λάβει ιδιαιτέρως ενισχυμένα μέτρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ώστε να διευκολυνθούν όσοι αποφασίσουν να φύγουν από το κλεινόν άστυ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των διοδίων της Ελευσίνας, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, είχαν περάσει σε διάστημα μόλις τεσσάρων ωρών (14.00-18.00), 11.000 αυτοκίνητα, όσα δηλαδή είχαν περάσει και πέρυσι κατά το ίδιο διάστημα από τα συγκεκριμένα διόδια.

Αισθητή

θα κάνει την παρουσία της η Τροχαία στα σημεία του εθνικού δικτύου που σημειώνονται συνήθως πολλά ατυχήματα, θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.

Η Τροχαία για να διευκολύνει περαιτέρω τους οδηγούς απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων ως εξής:

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.
Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.
Την Κυριακή 17 Μαρτίου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς πλέον εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια.
Από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν σήμερα 12 πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν 15 δρομολόγια υδροπτέρυγων και 14 Φέρι για τον Αργοσαρωνικό. Από τη Ραφήνα έχουν προγραμματιστεί 8 αναχωρήσεις και από το Λαύριο 5. Αύριο Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά, θα αναχωρήσουν 7 πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 14 Φέρι και 11 υδροπτέρυγα για τον Αργοσαρωνικό. Από τη Ραφήνα έχουν προγραμματιστεί 7 δρομολόγια και 4 από το Λαύριο.

Τα δρομολόγια αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά καθώς κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι και έληξε το απαγορευτικό.
Όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λ.π., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.

Τέλος, η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μεριμνούν και οι ίδιοι και να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλισης των χρημάτων τους και των σπιτιών τους και να ειδοποιούν αμέσως την Άμεση Δράση για οτιδήποτε τους συμβεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα