Αποτράπηκε νέα τραγωδία – Διασώθηκαν 47 μετανάστες στη Σάμο από το Λιμενικό

Παραλίγο να χαθούν άλλες σαράντα επτά ζωές μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, αλλά ευτυχώς διεσώθησαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, αλλοδαπός που επέβαινε στη λέμβο κάλεσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, μέσω αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης (112), και ενημέρωσε ότι ο ίδιος και περίπου άλλα σαράντα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αμέσως, τρία περιπολικά του Λιμενικού και ένα ναυαγοσωστικό ενεργοποιήθηκαν και εντόπισαν τη λέμβο.

Το Ενιαίο

Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας, αφού ενημέρωσε το αντίστοιχο κέντρο έρευνας της Άγκυρας, πήρε το «πράσινο φως» για την περισυλλογή των μεταναστών. Παράλληλα, σκάφος του Λιμενικού Σώματος παρέμεινε στην οριογραμμή, σε ετοιμότητα άμεσης επέμβασης, παρακολουθώντας διακριτικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ασφαλής περισυλλογή τους.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρέθηκε και σκάφος της τούρκικης ακτοφυλακής, το οποίο ωστόσο δεν προέβη σε καμία κίνηση παραλαβής μεταναστών, παρότι τους ζητήθηκε επανειλημμένως από το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού.

Το πλωτό μετέφερε τελικά τους διασωθέντες λαθρομετανάστες στο Βαθύ της Σάμου.

The post Αποτράπηκε νέα τραγωδία – Διασώθηκαν 47 μετανάστες στη Σάμο από το Λιμενικό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα