Αποσύρθηκε από την Ιταλία η αφίσα της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος» γιατί θεωρήθηκε ρατσιστική

Να αποσυρθεί από τους ιταλικούς κινηματογράφους η αφίσα για την ταινία «12 χρόνια σκλάβος» ζήτησε το αμερικανικό κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate καθώς από πολλούς θεωρήθηκε ρατσιστική.

Η αφίσα καταλαμβάνεται σχεδόν αποκλειστικά από τον Μπραντ Πιτ και ελάχιστα από τον αληθινό πρωταγωνιστή

Ο λόγος είναι ότι η αφίσα καλύπτεται σχεδόν τελείως από το πρόσωπο του διάσημου ηθοποιού Μπράντ Πιτ, ενώ η φιγούρα του Αφροαμερικανού ηθοποιού Τσιούετελ Έτζιοφορ βρίσκεται κάτω δεξιά σε μικρό μέγεθος, παρότι

αυτός είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της ταινίας. Αντιθέτως, στην αμερικανική εκδοχή της αφίσας, τον χώρο καταλαμβάνει μόνο ο Τσιούετελ Έτζιοφορ.

Βέβαια, πολλοί θεωρούν ότι η εταιρεία διανομής ταινιών στη Ιταλία, BMI, με αυτή την αφίσα απλώς προσπαθεί να προσελκύσει το κινηματογραφικό κοινό προβάλλοντας πιο γνωστούς ηθοποιούς από τον Τσιούετελ Έτζιοφορ, όπως ο Μπράντ Πιτ, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι η προσέγγιση της αφίσας είναι ρατσιστική.

Το κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate δεν αναφέρει στο αίτημα απόσυρσης της αφίσας τις κατηγορίες του ρατσισμού, επικαλούμενο μόνο νομικούς λόγους.

Η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» αναφέρεται στην ιστορία ενός ελεύθερου Αφροαμερικανού τον δέκατο ένατο αιώνα, ο οποίος πουλήθηκε ως σκλάβος για να εργαστεί στις φυτείες βαμβακιού του αμερικανικού νότου.

The post Αποσύρθηκε από την Ιταλία η αφίσα της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος» γιατί θεωρήθηκε ρατσιστική appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα