Απορρίπτουν τη συμφωνία της Γενεύης οι φιλορώσοι αυτονομιστές – Αρνούνται να εγκαταλέιψουν τα υπό κατάληψη κτίρια

Απορρίπτουν τη συμφωνία της Γενεύης οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία, διαλύοντας την αισιοδοξία που γέννησε η χθεσινή κατάληξη των τετραήμερων διαβουλεύσεων στην πόλη της Ελβετίας ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την ΕΕ.

Μάλιστα, οι φιλορώσοι που έχουν καταλάβει κτίρια στο Ντονέτσκ, δηλώνουν ότι απορρίπτουν τη συμφωνία και ότι δεν θα σταματήσουν τις καταλήψεις.

Εκπρόσωπος των διαδηλωτών

δήλωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι «παράνομη» και τόνισε ότι οι διαδηλωτές δεν θα φύγουν, μέχρι να παραιτηθεί. Ο Αλεξάντερ Γκνεζντίλοφ, εκπρόσωπος της αυτο-αποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, είπε ότι η ομάδα του δεν θα εγκαταλείψει τα κυβερνητικά κτήρια στην πόλη, μέχρι να εγκαταλείψει η «παράνομη» -όπως τη χαρακτήρισε- κυβέρνηση του Κιέβου το Κοινοβούλιο και την προεδρική κατοικία.

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και Ουκρανία στη Γενεύη ορίζει ότι όλες οι παράνομες ένοπλες ομάδες πρέπει να παραδώσουν τα όπλα και ότι οι καταληψίες διαδηλωτές θα πρέπει να ελευθερώσουν τα κτήρια, τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους.

Ως αντάλλαγμα, το Κίεβο θα πρέπει να χορηγήσει αμνηστία σε διαδηλωτές και καταληψίες, με εξαίρεση εκείνους που κατηγορούνται για σημαντικά αδικήματα.

Εν τω μεταξύ, η υπό την ηγεσία του στρατού επιχείρηση που έχει εξαπολύσει η Ουκρανία, προκειμένου να εκδιώξει τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, θα συνεχιστεί, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γενεύη, όπως δήλωσε σήμερα η υπηρεσία κρατικής ασφαλείας. «Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται και το πόσο θα συνεχιστεί [ακόμη] εξαρτάται από το πόσο οι τρομοκράτες θα παραμείνουν στη χώρα μας» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η Μαρίνα Οσταπένκο, εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας.

The post Απορρίπτουν τη συμφωνία της Γενεύης οι φιλορώσοι αυτονομιστές – Αρνούνται να εγκαταλέιψουν τα υπό κατάληψη κτίρια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα