Απολύσεις επι θύραις στο ΠΑΣΟΚ;

Η εκ περιτροπής εργασία θα είναι – σε πρώτη φάση – η λύση για τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από ένα χρόνο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο διευθυντής του κόμματος κ. Νίκος Σαλαγιάννης κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσε ότι προωθεί τη λύση της εκ περιτροπής εργασίας, σύμφωνα με την οποία κάθε υπάλληλος τους κόμματος θα εργάζεται δύο

ημέρες την εβδομάδα. Η λύση αυτή είναι μεταβατική, όπως είπε ο κ. Σαλαγιάννης και σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Π”, αυτή η επισήμανση περί “δεύτερου χρόνου συζήτησης του θέματος” είναι ουσιαστικά προαναγγελία ότι θα ακολουθήσουν απολύσεις και οικονομίες κλίμακος στο πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ αφού λόγω των μικρών ποσοστών οι επιχορηγήσεις του κόμματος είναι πολύ μικρότερες, ενώ τα θαλασσοδάνεια είναι σχεδόν αδύνατον να ρυθμιστούν και να αποπληρωθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Όπως εκτιμούν στελέχη του κόμματος “είναι αδύνατον το ΠΑΣΟΚ να λειτουργεί με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε στο παρελθόν αφού, θέλοντας και μη, είναι πλέον ένα μικρό κόμμα που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συντηρήσει τόσο μεγάλο αριθμό υπαλλήλων” και γι’ αυτό το λόγο εξετάζεται και το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις ακόμη και της τάξης του 50%.

Άλλωστε ο κ. Σαλαγιάννης στην συνάντηση με τους εργαζόμενους είπε ότι το μισθολογικό κόστος της λειτουργίας του κόμματος αγγίζει τα 5,8 εκατομμύρια το χρόνο.

Επίσης μέχρι αύριο, Τρίτη, θα έχουν τακτοποιηθεί οι μισθολογικές εκκρεμότητες, όχι όμως βάση του μισθού που λάμβαναν αλλά με πλαφόν τα 1.000 ευρώ.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατατεθεί εισήγηση στο συνέδριο για μετακόμιση του κόμματος σε άλλο κτίριο με χαμηλότερο ενοίκιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα