Απολαύστε ένα παγωμένο σουφλέ

Δεν είναι σουφλέ αλλά ούτε και παγωτό όπως φαίνεται στη φωτογραφία… είναι κάτι ανάμεσα! Είναι ένα παγωμένο σουφλέ με Grand Marnier και άρωμα πορτοκαλιού που θα σας δροσίσει!

Υλικά για 10 άτομα:
6 κρόκους αβγών
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
φλιτζάνι νερό
2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
600γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Grand Marnier ή Cointreau
μπισκότα σαβουαγιάρ
κακάο για πασπάλισμα

• Χτυπάτε στη μεγάλη

σκάλα του μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (να μη γίνει όμως πολύ σφιχτή) και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
• Χτυπάτε και τους κρόκους για 10 λεπτάστο μίξερ . Προσθέτετε δύο κουταλιές από το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμα.
• Όση ώρα χτυπάτε τους κρόκους βράζετε και το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνουν ένα πηχτό σιρόπι που, όταν θα ρίξετε μια σταγόνα του σε παγωμένο νερό, να σχηματίσει ένα εύπλαστο μπαλάκι (αν έχετε θερμόμετρο για σιρόπια, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 120°C).
• Τραβάτε το καυτό σιρόπι από τη φωτιά και το ρίχνετε με συνεχή ροή στους κρόκους χωρίς να σταματήσετε το μίξερ. Χτυπάτε μέχρι να κρυώσει το μίγμα εντελώς.
• Ανακατεύετε τη σαντιγί στο μίγμα των κρόκων.
• Ρίχνετε σε βαθύ πιάτο Grand Marnier ή Cointreau και μουσκεύετε ένα ένα τα μπισκότα για πολύ λίγο. Σε 10 ατομικές φόρμες για σουφλέ κολλάτε με σελοτέιπ εξωτερικά μια λωρίδα από λαδόκολλα πλάτους 5εκ., ώστε να αποκτήσουν οι φόρμες μεγαλύτερο ύψος. Σκεπάζετε με τα μουσκεμένα μπισκότα τον πάτο κάθε φόρμας και μοιράζετε από πάνω την κρέμα, έτσι ώστε να γεμίσουν μέχρι την άκρη της λαδόκολλας.
• Βάζετε τα σουφλέ στην κατάψυξη να παγώσουν για 5-6 ώρες. Μισή ώρα πριν το σερβίρισμα βγάζετε τα σουφλέ από την κατάψυξη. Αφαιρείτε τις λωρίδες λαδόκολλας, πασπαλίζετε την επιφάνεια με κακάο και είναι έτοιμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα