Αποκλειστικό στο «Π»- Μαρκίδης εναντίον Κολλάτου

«Οι επώνυμοι πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα, δεν είναι τρόποι αντίδρασης αυτοί. Δεν πρέπει η διαμαρτυρία να μας οδηγεί στην βεβήλωση του εθνικού μας συμβόλου. Όποιος κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να τιμωρείται.» δηλώνει αποκλειστικά στο «Π» ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης σχολιάζοντας την κίνηση του συναδέλφου του.

Ο Κολλάτος είχε κρεμάσει στο μπαλκόνι του, που βρίσκεται απέναντι σχεδόν από την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα, μία ελληνική σημαία. Πάνω στη σημαία είχε απεικονίσει τον Παρθενώνα κάτω από μία

γερμανική μπότα και είχε προσθέσει κόκκινη μπογιά. H ενέργειά του αυτή, εξόργισε τον σκηνοθέτη Στράτο Μαρκίδη.

Άνδρες της αστυνομίας τού ζήτησαν να κατεβάσει τη σημαία και έπειτα από την άρνησή του τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος στην οδό Μιμνέρμου 6-8 στο Κολωνάκι, όπου και κρατείται.

«Την Ελληνική σημαία δεν πρέπει να την αμαυρώνει κανείς!» τονίζει χαρακτηριστικά ο Στράτος Μαρκίδης, σκηνοθέτης. Παράλληλα είπε αποκλειστικά στο «Π»: « Η Ελληνική σημαία είναι από μόνη της ένα σύμβολο και πρέπει να το τιμάμε, είναι το σύμβολο του Ελληνισμού. Επειδή υπάρχει έννομη τάξη πρέπει, όποιος κάνει κάτι τέτοιο – ακόμη και αν είναι διάσημος- να τιμωρείται. Οι επώνυμοι πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα»

Keywords
Τυχαία Θέματα