Από την Μέρκελ κρεμόμαστε και για την Eurovision

Κατ’αρχάς πρέπει να περιμένει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερμανία. Επίσης έχει πρόβλημα και με την αδελφή Κύπρο που δεν μπορεί να μας πριμοδοτήσει με το 12άρι της, ούτε βέβαια εμείς εκείνη με το δικό μας, αφού διαγωνιζόμαστε διαφορετική μέρα. Κι αυτό γιατί, βάσει κανονισμού μπορούμε να ψηφίσουμε, αλλά και να μας ψηφίσουν μόνο οι χώρες που συμμετέχουν στον ίδιο ημιτελικό με μας.

Ομως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο της EBU, στον 58ο Πανευρωπαϊκό

Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 39 χώρες. Οπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν τον νικητή που θα προκύψει από τους δύο ημιτελικούς (Τρίτη 14 και Πέμπτη 16 Μαΐου) και τον τελικό (Σάββατο 18 Μαΐου ).

Στο δεύτερο γύρο

Στον τελικό θα συμμετάσχουν όσες χώρες προκριθούν από τους δύο ημιτελικούς και απευθείας έξι, δηλαδή οι «big five» Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και η Σουηδία, ως διοργανώτρια χώρα.

Επειτα από κλήρωση, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του β’ ημιτελικού της 16ης Μαΐου, έχοντας αντίπαλους τις μισές χώρες της Βαλτικής που ως γνωστόν αλληλοψηφίζονται, αλλά και ένα μέρος του ισχυρού σκανδιναβικού λόμπι.

Ακόμα, με κλήρωση καθορίστηκε ότι από τις έξι χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό, το Ην. Βασίλειο, η Σουηδία και η Ιταλία ψηφίζουν στον α’ ημιτελικό, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία στον β’ ημιτελικό.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, από τις χώρες που παραδοσιακά μας δίνουν κανένα ψηφουλάκι είναι μόνο η Αλβανία, η Βουλγαρία, άντε και η Ρουμανία. Οσο για τις «big 5», τζίφος. Για την ιστορία, πέρυσι η Γαλλία και η Ισπανία μάς έδωσαν το τίποτα και η Γερμανία πλουσιοπάροχα, μια ολόκληρη μονάδα.

Στο μεταξύ το MAD, που ανέλαβε να καλύψει όλα τα έξοδα της φετινής συμμετοχής, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον ελληνικό τελικό που έχει κλειδώσει μάλλον για τις 21 Φεβρουαρίου, ενώ πρώτη φορά θα διαγωνιστεί και ένας ρεμπέτης. Ο -από άλλο κοινό από αυτό της Eurovision- Αγάθωνας με τους Koza Mostra θα αντιμετωπίσει την Αγγελική Ηλιάδη (την οποία ξέρουν και οι πέτρες, οπότε έχει πλεονέκτημα), την (σχετικά νεοφερμένη πλην ενδιαφέρουσα) Θωμαΐδα Απέργη και τον Alex Leon (κινείται στο χώρο της ηλεκτρονικής dance μουσικής). Τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε, όπως άλλες χρονιές που το ένα λαϊκοπόπ, ανταγωνιζόταν το επόμενο λαϊκοπόπ.

Εν αναμονή και των τραγουδιών, να πούμε μόνο πως η διοργανώτρια χώρα παρουσίασε το λογότυπό της, μια χρωματιστή πεταλούδα, με σλόγκαν «είμαστε ένα»!

πηγή: http://www.enet.gr

Keywords
μερκελ, eurovision, eurovision 2012, eurovision 2013, koza mostra, Αγγελικη Ηλιαδη, κυπρος, ebu, μαΐου, big, γαλλια, ελλαδα, mad, αγαθωνας, ηλιαδης, leon, dance, http, enet, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, νικος απεργης, madwalk, αγγελικη, κληρωση, νικητη, χωρες, αλβανια, βουλγαρια, γερμανια, ηνωμενο βασιλειο, ισπανια, ιταλια, ρουμανια, σλογκαν, σουηδια, enet, mad, δευτερο, εξι, εξοδα, ιδιο, λομπι, μαΐου, πεμπτη, πεταλουδα, φορα, dance, http, ebu, χωρα, leon, ηλιαδη
Τυχαία Θέματα