Απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη για σήμερα η αστυνομία

Τις συγκεντρώσεις και… δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις απαγόρευσε για σήμερα σε μια μεγάλη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, μετά την πρόθεση μελών της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο και το κάλεσμα πολλών φορέων σε αντιφασιστική αντισυγκέντρωση, κατά της Χ.Α.

Όπως αναφέρει η αστυνομία με ανακοίνωση που

εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, οι συγκεντρώσεις δεν επιτρέπονται για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, «στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που οριοθετείται από τις οδούς Λ.Νίκης – Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου – Γ΄ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγγελάκη – Εγνατία – Μ. Γενναδίου – Φιλίππου – Χαλκέων – Εγνατία – Μοναστηρίου – Ταντάλου – Καζαντζάκη- Αναγεννήσεως – Σταθμού – Καρατάσου – Ν. Κουντουριώτου – Λ. Νίκης, καθώς και στην πλατεία-μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης – Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (έως του σημείου που η Λ. Μ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς».

Η οργάνωση Θεσσαλονίκης της Χ.Α, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης στον Λευκό Πύργο, αναφέρει ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην οδό 26ης Οκτωβρίου, μπροστά από τα δικαστήρια, πολύ κοντά στα γραφεία της, ωστόσο παραμένει άγνωστο τι θα γίνει τελικά, μετά την απόφαση της αστυνομίας.

Άγνωστο παραμένει επίσης, αν οι φορείς που κάλεσαν σε αντισυγκέντρωση, επιμείνουν στην πρόθεση τους να την πραγματοποιήσουν.

Σημειώνεται πως τα μέλη της Χ.Α, με τη σημερινή κινητοποίηση θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τις προφυλακίσεις των στελεχών του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες φορείς, μεταξύ των οποίων το Δημοτικό Συμβούλιο, το Εργατικό Κέντρο, το ΑΠΘ, η ΕΔΟΘ, φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και άλλες οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητα στην πόλη τα μέλη της Χ.Α, καταδικάζοντας φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

ΠΗΓΗ: Karfitsa.gr

The post Απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη για σήμερα η αστυνομία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα