Άντρας αυτοπυρπολήθηκε γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τη νοσηλεία της γυναίκας του

Μία μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένας Μαροκινός βρήκε τον θάνατο στην κεντρική περιφέρεια του Μεκνές μετά την αυτοπυρπόλησή του σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας για την άρνηση των αρχών να του χορηγήσουν ένα επίσημο έγγραφο με το οποίο θα αναλάμβανε να πληρώσει αυτός τα έξοδα για τα νοσήλια της σοβαρά άρρωστης γυναίκας του.

Ο άνδρας ήταν περίπου 50 ετών, πατέρας πέντε παιδιών, ονομαζόταν Αμπντελκαντέρ αλ Ατάουϊ και «περιλούστηκε με βενζίνη και παραδόθηκε στις φλόγες» χθες μπροστά από τη δημαρχία της πόλης Σεμπάα Αλούν, περίπου 15 χλμ.

από την Μεκνές, ανακοίνωσε ο τοπικός εκπρόσωπος της Μαροκινής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΑΜDH) Χάμπιντ Μπενκαρούν.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο άνδρας αυτός είχε ζητήσει αρχικά ένα πιστοποιητικό γέννησής του, προκειμένου να εκδώσει νέο δελτίο ταυτότητας, όμως καθώς «ήταν δημότης της περιφέρειας του Ουαρζαζάτε, η δημαρχία στην οποία είχε αποταθεί δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του».

Τέλος, σύμφωνα με την Ένωση, ο άνδρας, που ήταν άνεργος, είχε ζητήσει μάταια τα έγγραφα αυτά προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να αναλάβει τα έξοδα νοσηλείας της γυναίκας του, η οποία δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει.

Keywords
Τυχαία Θέματα