Αντώνης Σαμαράς: Η Ελλάδα σύντομα βγαίνει από την κρίση

Και επίσημα δόθηκε το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Στην ομιλία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο ο πρωθυπουργός είπε πως «δεν θα αφήσουμε το λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό να πλήξουν το ευρωπαικό οικοδόμημα» τονίζοντας «η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην οικονομία ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Πίσω βρίσκονται οι άνθρωποι» παρατήρησε και υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας -κυρίως

των νέων ανθρώπων.

Ανέφερε ακόμη ο κ. Σαμαράς: «Η ιδεολογία μας ενώνει τους Ευρωπαίους, έχουμε στρίψει την Ευρώπη με επιτυχία μέσα από τεράστια προβλήματα, πρέπει να λύσουμε μακροχρόνια προβλήματα. Ιρλανδία, Πορτογαλία Κύπρος, Ελλάδα πάνε πολύ καλύτερα.

Η Ελλάδα ανακάμπτει, σύντομα θα βγει από την κρίση. Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν, παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη δουλεύει. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ανοίγουμε το δρόμο για καλύτερη Ευρώπη, με μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Πρέπει να κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας και να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Να αντιμετωπίσουμε το λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Πρέπει να υπάρξει ελπίδα, οι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές απειλούν την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν θα τους αφήσουμε, θα κερδίσουμε.

Η κρίση έκανε την Ευρώπη πιο σοφή και πιο δυνατή.

Είμαστε υπερήφανοι για τα βήματα που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Στην ευρύτερη περιοχή από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ουκρανία, υπάρχουν χώρες σε αποσταθεροποίηση, που όλες κοιτάζουν προς την Ευρώπη, υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να ενταχθούν και καμία που θέλει να αποχωρήσει. Αυτή είναι η απάντηση μας στους λαϊκιστές και στους ευρωσκεπτικιστές».
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

The post Αντώνης Σαμαράς: Η Ελλάδα σύντομα βγαίνει από την κρίση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα