Αντιπαράθεση Τσίπρα – ΚΕΔΕ με φόντο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές..!

Τα αίματα βράζουν. Κι όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, θα κοχλάζουν ολοένα και περισσότερο. Όλοι βρίσκονται με νεύρα τσιτωμένα κι όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ οξύνονται. Δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση ο Αλέξης Τσίπρας και οι δήμαρχοι.

Κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίζει…, «φθαρμένους βλαχοδημάρχους που είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ»,…, τρεις και τέσσερις τετραετίες, αλλά ούτε και κοινούς υποψηφίους με τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς για εκλεγμένους δημάρχους.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής, Κώστας Ασκούνης, κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι…, ξαναδιαιρεί τους δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές…, «χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στο διχασμό των δεκαετιών του ’50 και του ’60» και ότι επιλέγει…, «την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ «αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, με την αναφορά του αυτή ο κ. Τσίπρας δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδήμαρχους αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς.

Η Κουμουνδούρου «σήκωσε το γάντι» κι έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση, όπου μεταξύ άλλων αποκαλεί τον κ. Ασκούνη …, «κομματικό βαστάζο» και «αυλάρχη των μνημονιακών κυβερνήσεων».

Το ότι αναγνωρίζει τον εαυτό του στους «βλαχοδήμαρχους» και διαμαρτύρεται, είναι θέμα αυτογνωσίας, σχολιάζει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για δήλωση του «τύπου κυβερνητικού εκπροσώπου» από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Γ.Σπ.Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα