Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον φόρο στα «μπλοκάκια»

Την αντίθεση τους εξέφρασαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σχετικά με τα σχέδια για φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών με ενιαίο συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων τόνισαν ότι πρέπει να ισχύσουν κλιμακωτές και όχι “οριζόντιες” επιβαρύνσεις  για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, αν και το αρχικό σχέδιο του υπουργείου προέβλεπε

πως θα αντιμετωπίζονται και οι επιτηδευματίες, όπως ακριβώς οι επιχειρήσεις με φορολογική συντελεστή 35%, στη σύσκεψη αντιπροτάθηκε η καθιέρωση μίας κλίμακας με δύο ή τρεις φορολογικούς συντελεστές. Προτάθηκε η καθιέρωση είτε δύο συντελεστών φορολόγησης 20% και 35% ανάλογα με το κλιμάκιο εισοδήματος, είτε τρεις συντελεστές 20%, 25% και 35%.

Τα κόμματα ζήτησαν επίσης να μην καταργηθεί ο υψηλός συντελεστής φόρου εισοδήματος 45% που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Το υπουργείο δεν κάνει πίσω όμως στις προθέσεις του να καταργούνται το αφορολόγητο για παιδιά και σχεδόν όλες οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα