Αντιδράσεις από την Ε.Ε. για τα επεισόδια στην Τουρκία

Την αντίδρασή του εξέφρασε ο αρμόδιος επίτροπος για τη Διερεύνηση , της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέφαν Φούλε, έπειτα από τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα και ζήτησε «να εδραιωθεί στην Τουρκία η ελευθερία σκέψης και έκφρασης, όπως και η ελευθερία του συνέρχεσθαι».

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι ο επίτροπος Φούλε θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Ιουνίου, και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον τούρκο υπουργό

Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν.

Το κίνημα αυτό διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση την Παρασκευή κατά ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία κατεστάλη βίαια προκαλώντας οργή και δεκάδες τραυματίες.

Αν και τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι οι τραυματίες είναι 12, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 60, ενώ οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους ακόμη και από 400 τραυματίες. Σύμφωνα ωστόσο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από πηγές των διαδηλωτών, υπάρχουν 4 νεκροί, ενώ δύο από τους διαδηλωτές έχασαν τα μάτια τους από πυροβολισμούς της αστυνομίας με πλαστικές σφαίρες.

Αργά το βράδυ, πληροφορίες που μεταδόθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρουν ότι μία 26χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από τεθωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα