Ανοιχτό το θέμα της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών

Το ενδεχόμενο ανοιχτό να μετατεθούν οι δημοτικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές, εντός του 2015, όπως ζητεί η ΚΕΔΕ και οι περιφερειάρχες άφησε ανοιχτό ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης

«το υπουργείο Εσωτερικών ουδέποτε άνοιξε το θέμα της μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και δεν έχει τεθεί από κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης», ωστόσο τόνισε ότι το υπουργείο θα μελετήσει το θέμα τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής άποψης και θα ενημερώσει σχετικώς την Βουλή, που θα κληθεί να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, έχει γίνει και από την ΚΕΔΕ αλλά τους αιρετούς περιφερειάρχες οι οποίοι φαίνεται να είπαν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την πλήρη εφαρμογή του Καλλικράτη, αλλά και ότι η ημερομηνία των εκλογών συμπίπτει με την διαδικασία ολοκλήρωσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, καθώς και ότι η παράλληλη διεξαγωγή τους με τις ευρωεκλογές, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης (του Ιουνίου 2014), θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμισή τους.

Ανάλογη ερώτηση είχε δεχτεί μία εβδομάδα πριν και από τον γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο οποίος είχε επισημάνει ότι «η ουσιαστική άρνηση της κυβέρνησης για μια δημόσια δέσμευση που θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο πολύμηνων διαρροών περί το θέμα, συνιστά δυστυχώς ευθεία παραδοχή ότι παραμένει ανοικτό ως ενδεχόμενο το να επιχειρηθεί ένα θεσμικό πραξικόπημα στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης».

Ειδικότερα, όπως είχε υποστηρίξει «είναι προφανές ότι στις κορυφές των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης αναζητούνται εναγωνίως μεθοδεύσεις για τη χειραγώγηση των, προ κρίσεως, πολιτικών συσχετισμών σε αντίθεση με το διαμορφούμενο νέο πολιτικό σκηνικό, με μετάθεση της ισχύος τους μέχρι το τέλος του 2015».

Keywords
Τυχαία Θέματα