Ανοιχτή κρίση της Δημοκρατίας “βλέπει” ο Τσίπρας

Μιλώντας στην επιτροπή εργασίας που συγκρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη μελέτη και εισήγηση αλλαγών στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για «ανοιχτή κρίση της Δημοκρατίας».

«Η εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος που διανύει η χώρα μας επιβάλλει το καθήκον να ανοίξουμε με συντεταγμένο τρόπο και σε όλο το εύρος της μία μεγάλη

συζήτηση για το πολιτικό και θεσμικό εποικοδόμημα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του, συμπληρώνοντας πως η οικονομική κρίση και οι ασκούμενες πολιτικές διαχείρισής της «έχουν οδηγήσει σε ανοιχτή κρίση της δημοκρατίας και ταυτόχρονα σε γενικευμένη κρίση αναγνώρισης των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων».

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατήγγειλε την «πολιτική της βίαιης αναδιάρθρωσης που επιχειρείται σε βάρος των δυνάμεων εργασίας», αναφέροντας πως πρόκειται για «μία πολιτική που φέρει έντονα το βάρος της καταστολής».

Ο ίδιος παρατήρησε, τέλος, πως σήμερα στην Ελλάδα προβάλλει «ένα κράμα ακροδεξιού δογματισμού, νεοφιλελεύθερου φανατισμού και θεσμικού αναλφαβητισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα