«Ανοιχτές πληγές της Ευρώπης» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μουσική: Λία Βίσση
Συνοδεύει η Ορχήστρα Πατρών

Διεύθυνση ορχήστρας. Μίλτος Λογιάδης

Την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου και ώρα 21.00, θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εκδήλωση με τίτλο «Ανοιχτές Πληγές της Ευρώπης», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΙΜΚ για την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πρώτο μέρος, θα προβληθεί η ταινία «White Breath» του εικαστικού Τάσου Αλαμάνου: μία ταινία μικρού μήκους, που μέσα από την αγωνία ενός γλύπτη στην Αθήνα,
διαπραγματεύεται το ζήτημα μνήμης του σύγχρονου Έλληνα.

Στην αρχή της ταινίας, ακούγεται η φωνή του στο πουθενά να λέει πως η χώρα του τον οδηγεί στο χώμα… Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μία ανοιχτή πληγή στην Ευρώπη…

Την προβολή της ταινίας, ακολουθεί συναυλία με 3 Lamenti Musicali και 8 Τραγούδια. Το πρώτο σκέλος της συναυλίας είναι μουσική εγχόρδων: η πυκνή γραφή και ο βαθειά αρμονικός σκελετός κινεί το νήμα της αίσθησης με ταλαντώσεις που ορίζουν το συναίσθημα σε άλλο επίπεδο. Το δεύτερο σκέλος αποτελείται από σύγχρονες ελεγείες για φωνή και έγχορδα: με τους στίχους του Αριστείδη Γιαγιάννου και τη μουσική της Λίας Βίσση, το απλό βίωμα μετουσιώνεται σε πνευματική αντανάκλαση. Συνοδεύει η Ορχήστρα Πατρών και διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Μία συναυλία συγκινητικά επίκαιρη που θίγει με μοναδικό τρόπο την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, κοινωνική και πολιτική, εστιάζοντας στο ζήτημα της αλληλεγγύης των λαών.

(* Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του ΙΜΚ για την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται και η έκθεση του Τάσου Αλαμάνου «Λαβύρινθος», από τις 15 Ιανουαρίου)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

“White Breath”

Σενάριο – Σκηνοθεσία- Μουσική: Τάσος Αλαμάνος
Μοντάζ: Δημήτρης Ζόγκας
Παίζουν: Δημήτρης Μαζιώτης, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Δημήτρης Γλαρός
“Ανοιχτές Πληγές της Ευρώπης ”:
Συναυλία με 3 Lamenti Musicali και 8 Τραγούδια

Μουσική: Λία Βίσση
Στίχοι: Αριστείδης Γιαγιάννος

Συμμετέχει: Ορχήστρα Πατρών
Διευθύνει: Μίλτος Λογιάδης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Ημέρα: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014
Ώρα Έναρξης: 21.00
Διάρκεια: ????????
Χώρος: Θέατρο, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρεσβεία -Σπίτι της Κύπρου, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδος

The post «Ανοιχτές πληγές της Ευρώπης» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα